Куди знову пропав “ковівак” за яким москвичі стояли в черзі?

51

З моменту випуску вакцин від коронавірусної інфекції росіянам стали пропонувати відразу кілька препаратів на вибір. Проте вже на початку літа цього року на сайті московської мерії вказали, що препаратів «ковівак» і «епіваккорона» більше немає в наявності.

Тоді ж з’явилися всілякі чутки про те, ніби в столиці щосили почалася таємна вакцинація цими двома цінними препаратами. При цьому медики говорили, що випуск вакцини призупинено на кілька місяців і ще не скоро з’явиться. Справжньої причини ніхто не говорив, що здавалося дивним-невже такий попит на препарат, що закінчується за лічені дні?

Цілком ймовірно, що громадяни віддають перевагу «ковівак» через особливе виробництва і довіри до репутацію самого виробника. Вакцину виготовляють на підставі технологій, відомих ще з минулого століття.

А його важливою відмінністю від» супутника «і» епіваккорони”, наприклад, вважають більш м’яку дію і мінімізація побічних симптомів. При уколі іншими препаратами температура підвищується у половини вакцинованих, в той час як щеплені «ковіваком» відзначають нездужання після процедури в дуже рідкісних випадках.

Як виявилося, саме цієї вакцини було випущено і привезено в країну в обмеженій кількості. При цьому вже зовсім скоро вітчизняні медики пообіцяли налагодити випуск і поширення «ковіваку».

“ковівак” нікуди не пропадав, просто за перші 4 місяці після того, як було отримано дозвіл на виведення його в цивільний оборот, вдалося зробити тільки один мільйон доз. Зараз ми випустимо в цивільний оборот ще близько двох мільйонів доз і будемо готові дати навіть більше, тому що починаючи з вересня ми встановили нове обладнання і зуміли наростити випуск «ковіваку». Це більш об’ємні біореактори. Обсяги збільшилися в рази. На початку року ми будемо здатні виробляти мільйон доз на місяць”, – розповів росіянам заступник директора центру імені чумакова костянтин чернов.