Побачила в ньому скривдженого школяра, а не злочинця: як директору школи вдалося знешкодити стрілка

45

З самого ранку росіян шокували моторошною новиною про черговий шутінг в пермі. У селищі сарс 12-річний підліток на ім’я діма губаєв вкрав рушницю у свого батька і взяв з собою в школу. Він зайшов в клас, який знаходиться на другому поверсі, і встиг зробити три постріли.

На щастя, ніхто не постраждав, а постріли були спрямовані в стелю і в двері. За словами однокласників, стрілка зупинила директор школи галина зайцева. Їй вдалося переконати діму заспокоїтися, віддати зброю з патронами і дочекатися приїзду поліції у неї в кабінеті.

Зараз діма чекає докладної медекспертизи, яка покаже результати його психічного стану. За словами класного керівника, у шестикласника стався нервовий зрив через стрес: він кричав, що в нього вселився бог і запевняв, що сам себе боїться.

За повідомленнями новинних телеграм-каналів, школяр вже кілька років піддається булінгу з боку однолітків. Одні кажуть, що хлопчик намагався помститися однокласниці, яка його ображала, а інші запевняють: злочин він скоїв не навмисне, а через серйозні відхилення в роботі мозку і психіки (під час стрілянини діма ще довго кричав про «голоси в голові» і про те, що сам бог наказав вбивати йому всіх підряд).

Вчиться хлопчик в кадетському класі. З успішністю проблем не було ніколи-оцінки нижче четвірок практично не отримував.

«охорона є. Пройти просто так не можна. У нас стоять турнікети, пускають по одному або по двоє. Вчителі або охоронці вимірюють всім температуру. Металодетектора немає, але у того хлопця була з собою „сайга“, яку заховати проблематично. Але охорона у нас непрофесійна, може, подумали, що хлопчик іграшкову рушницю приніс або взагалі нічого не подумали», — розповіли співробітники школи.

Покарання і кримінальна відповідальність дімі не загрожує. Зате вже порушено дві кримінальні справи – » недбалість «і» надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки ” по відношенню до керівництва навчального закладу.

До речі кажучи, діти від 11 років на підставі спеціальної постанови судді можуть бути поміщені в навчально-виховні установи закритого типу. Там неповнолітнім зобов’язані забезпечити психологічну, медичну та соціальну адаптацію до комфортного життя в суспільстві.