Кращі комедії всіх часів і народів: список

66

хочете від душі посміятися? пропонуємо подивитися кращі комедії всіх часів, які піднімуть настрій і поборють будь-яку тугу.

Ділимося добіркою з десяти найяскравіших фільмів комедійного жанру:

«ім’я» (2012)

Французький гумор особливий: він гострий, дивакуватий і дуже тонкий. Саме тому картини виробництва франції займають лідируючі місця серед кращих комедій світу.

Ця кінострічка показує глядачам звану вечерю, яку влаштовує подружня пара елізабет і п’єра. На нього запрошені брат елізабет венсан з вагітною дружиною і друг сім’ї клод.

Під час вечері венсан повідомляє, що вибрав ім’я для майбутньої дитини — адольф.

Хоча він асоціює ім’я з літературним персонажем, а не німецьким диктатором, члени сім’ї не готові прийняти такий вибір.

Розгорається неабияка дискусія, яка чергується перепалками і примиреннями, а заодно розкриває таємниці, якими кожен з присутніх не збирався ділитися.

Головні ролі в комедії виконали патрік брюель (“сабріна«), валері бенгігі (»італієць«), шарль берлен (»прикинься моїм хлопцем«) і гійом де тонкедек (»що таке добре, що таке погано”).

“у джазі тільки дівчата» (1959)

Фільм також відомий під назвою “деякі люблять гарячіше” – дослівним перекладом оригінального найменування.

Ця стрічка неспроста входить в кращі фільми всіх часів: з роками вона не втрачає актуальності, а блискучі жарти з фільму вже давно пішли в народ.

У центрі сюжету — два музиканти, які змушені ховатися від переслідування бандитів, так як стали випадковими свідками їх розборок.

Щоб як слід замаскуватися і замести сліди, спритні хлопці переодягаються жінками і примикають до жіночого джазового оркестру.

Обман призводить до ряду кумедних ситуацій, особливо враховуючи те, що подорожує горе-парочка з авантюрною солісткою на прізвисько душечка, яка і сама видає себе за іншу особу.

У картині зіграли тоні кертіс («квартира») і джек леммон («великі гонки»).

Образ звабливої душечки на екрані втілила секс-символ голлівуду мерилін монро (»джентльмени віддають перевагу блондинкам”).

” брюс всемогутній» (2003)

Невдаха брюс впевнений, що бог від нього відвернувся, тому що все його життя повільно, але впевнено котиться в тартарари.

Розгніваний черговою невдачею, він закликає всемогутнього показати своє обличчя і відповісти за всі його біди.

Бог не змушує себе довго чекати. Замість того щоб обрушити на брюса свій гнів, він повідомляє, що бере відпустку, залишаючи всі повноваження незадоволеному хлопцеві.

Отримавши владу, брюс вирішує розквитатися зі старими кривдниками і налагодити свою долю. Ось тільки він не усвідомлює, що велика влада тягне за собою величезну відповідальність. З якою не так просто справлятися.

Головну роль в картині виконав комік джим керрі (»ейс вентура: розшук домашніх тварин”). Компанію йому склали морган фрімен (»втеча з шоушенка«) і дженніфер еністон (»друзі”).

” приборкання норовливого» (1980)

Ексцентрична картина, заслужено входить в топ комедій всіх часів, показує у всій красі італійський темперамент.

Назва фільму відсилає до шекспірівського» приборкання норовливої”, ось тільки в картині на місці головної героїні виявляється переконаний фермер-холостяк еліа.

Він розташований до всього живого, але не особливо шанує жінок, ховаючись на своїй фермі від зайвих очей і відвідувачів.

Одного разу в його володіння потрапляє заїжджа красуня ліза. Її обурює і інтригує грубість і відлюдність господаря.

Жінка ставить за мету підкорити серце холостяка, починаючи непросте протистояння двох навіжених і нетерпимих характерів.

Ексцентричну парочку в картині втілив геніальний акторський дует адріано челентано (“блеф«) і орнелли муті (»життя прекрасне”).

«євротур» (2004)

Щоб відправитися в навколосвітню подорож, досить зручно влаштуватися перед екраном і пуститися в відчайдушні пригоди разом з героями картини.

Все починається з того, що скотта кидає його дівчина. Душу він виливає своєму другові по листуванню з німеччини майку. Але виявляється, що майк не хлопець, а дівчина на ім’я міккі.

Герой розуміє, що такої пари йому ніде не знайти і відправляється в європу, щоб знайти кохану.

З собою він прихоплює трійцю друзів і мінімум грошей, чому подорож стає ще більш захоплюючим.

У головних ролях комедії знялися скотт мекловіц («зниклі»), джейкоб піттс («області темряви») і мішель трахтенберг («татові знову 17»).

В епізодичних ролях засвітилися крістін кройк («таємниці смолвіля»), люсі лоулесс («зена — королева воїнів») і метт деймон («ідентифікація борна»).

читайте також: кращі комедійні серіали всіх часів

«1+1» (2011)

Кращі комедії рідко ґрунтуються на реальних подіях, але цей фільм — той випадок, коли життєві ситуації виявилися такими кумедними і незвичайними, що навмисне не придумаєш.

Картина також відома під назвою «недоторкані».

Аристократ філіп в результаті нещасного випадку виявляється прикутий до інвалідного крісла. Здавалося б, куди вже тут веселитися, але доля вносить свої корективи.

До себе в доглядальниці і компаньйони він наймає колишнього ув’язненого дрісса, якому потрібні гроші.

Різниця у вихованні і сприйнятті героями життя змушує глядачів щиро сміятися і співпереживати персонажам протягом усього фільму.

Роль філіпа зіграв франсуа клюзе (»цей незручний момент”). Роль дрісса дісталася висхідній зірці французького кіно омару сі (»шоколад”).

” великий лебовські» (1998)

Як не дивно, ця незвичайна американська комедія свого часу не мала комерційного успіху, а критики зустріли її більш ніж прохолодно.

Але з часом глядацька аудиторія зуміла оцінити не тільки задумку режисерського тандему коенів, але і приголомшливий гумор, яким просякнута історія.

Головний герой — безробітний пацифіст, який виявляється втягнутий в авантюру, пов’язану з пропажею мільйона доларів.

За лебовскі полюють всі кому не лінь, не бажаючи зрозуміти, що він не має ні найменшого уявлення про те, що насправді відбувається.

Головну роль виконав джефф бріджес («божевільне серце»). Разом з ним в картині з’явилися й інші кінозірки: джуліанна мур («закони привабливості»), стів бушемі («фарго»), філіп сеймур хоффман («майстер») і джон гудмен («артист»).

” монті пайтон і священний грааль» (1975)

Дія цієї фентезійної комедії відбувається за часів короля артура.

Разом з лицарями круглого столу він планує відшукати священний грааль, але подорож виявиться не стільки героїчним, скільки комічним.

Фільм висміює популярні кіноштампи і пафос британських легенд.

У головних ролях стрічки знялися учасники англійської комік-трупи “монті пайтон«: грем чепмен (»чарівний християнин«), джон кліз (»щурячі перегони«), майк пейлін (»рибка на ім’я ванда«), ерік айдл (»дадлі справедливий”) та інші.

Цікаво, що на цю комедію зняли пародію. Якщо хочете отримати подвійну дозу гумору, обов’язково подивіться картину ” дуже епічне кіно “(2007).

«маска» (1994)

Багато глядачів, починаючи перераховувати найсмішніші комедії, згадують про цей фільм.

Родзинка картини-самобутній сюжет, незвичайне втілення ідеї і, звичайно ж, блискуча акторська гра.

Головна роль дісталася одному з кращих коміків всіх часів джиму керрі («тупий і ще тупіший»).

Також картина стала однією з дебютних ролей тоді ще невідомої камерон діас («інша жінка»).

Головний герой-скромний банківський службовець, який в силу своєї доброти і нерішучості залишається в очах суспільства повним невдахою.

Одного разу в руки героя потрапляє загадкова маска, надівши яку він перетворюється в чарівного і харизматичного чоловіка.

Навіть зелене обличчя не заважає йому підкорювати серця, а вже в створенні неприємностей йому і зовсім немає рівних. Але ужитися двом протилежностям в тілі однієї людини стає проблемою.

У фільму є продовження під назвою «син маски», зняте в 2005 році. На жаль, незважаючи на спроби творців картини поповнити своїм творінням топ кращих комедій, їм не вдалося повторити успіх оригінальної стрічки.

«щоденник бріджит джонс» (2001)

Фільм є екранізацією однойменної книги англійської письменниці хелен філдінг, яка в свою чергу надихалася» гордістю і упередженням ” джейн остін.

Перенести класичний британський роман в сучасний світ виявилося не так-то просто, але це з успіхом вдалося іПисьменниці, і творцям картини.

Головна героїня-звичайна мешканка лондона, яка не може похвалитися ні ідеальною фігурою, ні успішною кар’єрою, ні сформованим особистим життям.

Вільний час вона проводить в барі з друзями, де часто п’є, курить і недоречно жартує.

Незважаючи на всі недоліки, бріджит помічає її бос деніел клівер, у них зав’язується бурхливий роман.

Паралельно з цим не в міру турботлива мати героїні намагається посватати її успішному юристу і з усіх боків позитивному хлопцеві марку дарсі.

Головні ролі у фільмі виконали рене зеллвегер (»чикаго«), колін ферт (»реальна любов«) і х’ю грант (»ноттінг-хілл”).

У картини є два гідних продовження, також входять до списку кращих комедій:» щоденник бріджит джонс: грані розумного «(2004) і» дитина бріджит джонс ” (2016).

Топ-10 комедій зі списку напевно поповнять вашу скарбничку улюблених кінокартин.

А які фільми комедійного жанру очолюють ваш рейтинг?

читайте також: найсмішніші мультики для дітей