Характер за кольором очей: як визначити

59

те, що очі відображають стан душі людини, відомо давно. Чи замислювалися ви, що колір райдужної оболонки може впливати на поведінку і звички людини? чи дійсно можна визначити характер за кольором очей і як це зробити? розібратися в питанні допоможуть експерти.

Який характер у людей з карими очима?

Володарі цього кольору очей-привабливі і чуттєві індивідууми, які відрізняються гострим розумом. У карооких людей висока самооцінка, вони наполегливо йдуть до мети, не боячись несхвалення інших.

Найчастіше оточуючі в захваті від людей з карими очима, оскільки ті товариські і відразу стають душею будь-якої компанії. Вони успішні в любовних справах. Швидко закохуються, але можуть охолонути до партнера з тією ж швидкістю.

Люди відрізняються раціональністю, практичністю. Як розповідає б.а. Базима в книзі «психологія кольору: теорія і практика», цей колір наділяли поміркованістю і тверезим розрахунком ще в епоху ренесансу.

Кароокі люди бувають запальними, часто ранять близьких людей. Однак в більшості випадків роблять це ненавмисно, висловлюючи прямо свою думку, часом не дуже приємне для оточуючих.

Характер може змінюватися в залежності від відтінку карих очей:

  • світло-карі. Цим людям властива сором’язливість і схильність до усамітнення. Вони працьовиті, самостійні, готові прийти на допомогу. Часто бувають нерішучими, довгий час сумніваються в правильності вибору. Ті, у кого такий відтінок очей, неймовірно вразливі. Довгий час не можуть забути як позитивні, так і негативні події.
  • сіро-карі. Володарі такого кольору очей загадкові і непередбачувані, тому у них трохи друзів. Заслужити прихильність зможуть тільки ті, хто з головою зануриться у вир таємничості і зможе зрозуміти секрет їх мінливості. Крім того, люди з сіро-карими очима люблять, коли їм у всьому потурають і не намагаються змінити їх характер.

Який характер у людей з блакитними очима?

Для людей з таким кольором очей характерно зарозумілість і емоційність. Їм непросто знайти спільну мову з оточуючими: вони конфліктні, рідко можуть промовчати, вважають за краще вступити в перепалку.

Блакитноокі — чуттєві натури. Легко віддаються любові і заворожують об’єкт обожнювання потужною енергією. Люди з блакитними очима точно знають, чого хочуть, і без тіні сумніву прокладають шлях до мрії. Якщо на ньому зустрічаються конкуренти або перешкоди, вони борються до останнього.

Поговоримо докладніше про риси характеру, які притаманні людям з різними відтінками блакитних очей:

  • темно-блакитні. Такі персони відрізняються імпульсивністю і наполегливістю, відсутністю емпатії. Люблять комфорт і виконують будь-які свої бажання. Бувають злопам’ятні, але при цьому їх душа сповнена доброти. Бувають апатичні і не завжди вміють контролювати гнів.
  • світло-блакитні. Романтичні натури, які часто дивляться на світ через рожеві окуляри. З цієї причини нерідко засмучуються через дрібниці. Люди зі світло-блакитними очима потайливі і запальні.
  • сіро-блакитні. Холодні і самовпевнені люди, які ніколи не втрачають самовладання. Вони самовпевнені, завжди йдуть напролом до поставлених цілей завдяки лідерським якостям. Відрізняються хорошою інтуїцією, іноді бувають надмірно жорстокими і байдужими.

Який характер у людей з сірими очима?

Сіроокі люди самодостатні, при цьому позбавлені високих амбіцій. Вони із задоволенням займаються саморозвитком, в робочих аспектах їм рідко можна знайти рівних. Воліють трудову діяльність, в якій потрібно проявляти гнучкість мислення, логіку і вдумливість.

Представники сірого кольору очей щасливі. Фортуна посміхається їм і в любові, і в грошах. При цьому вони раціональні і практичні, тому з розумом ставляться до фінансів і не витрачають їх на дрібні примхи.

Вони розважливі, завжди обмірковують дії на кілька кроків вперед. Сіроокі люди турботливі, але ніжні емоції проявляють не завжди. У книзі “фізіогноміка” зазначено, що, вибравши другу половинку, люди з цим кольором очей до останнього зберігають їй вірність.

Відтінок сірих очей грає важливу роль у формуванні характеру:

  • темно-сірі. Ці люди пишуть енергією, яка приваблює оточуючих. Відрізняються вірністю, часто дуже ревниві. Вони мудрі, самовіддані і рішучі. Почавши справу, обов’язково доведуть його до кінця.
  • сіро-зелено-карі. Це нерішучі люди, які часто сумніваються в собі. Досягнення поставлених завдань для них-важка місія, проте оптимізм не дозволяє їм опускати руки.

Який характер у людей з зеленими очима?

Це люди з тонкою душевною організацією, готові без роздумів прийти на допомогу будь-кому, хто її потребує. Зеленоокі індивідууми відрізняються щирістю і вірністю, готові годинами слухати оточуючих, а потім давати поради. Ці якості роблять їх загальними улюбленцями.

Люди з зеленими очима талановиті, часто проявляють ініціативу в робочій сфері. У справах серцевих не бояться брати на себе відповідальність за партнера. Готові забезпечувати сім’ю.

Володар цього відтінку очей не прагнуть стати лідерами, проте здатність швидко знаходити рішення проблеми часто призводить їх до керівних посад. Вони вимогливі до оточуючих, з такою ж серйозністю ставляться і до себе.

Докладають максимум зусиль, щоб стати кращою версією себе. Якщо вчасно починають розвивати талант, домагаються успіхів у живописі, літературній творчості, музиці.

Серед зеленооких зустрінете людей з такими відтінками райдужки і нюансами характеру:

  • зелено-карі. Це дуже спокійні люди, які вважають головною життєвою цінністю душевну рівновагу. Завдяки цій якості вони терплячі, можуть довгий час йти до наміченої мети. У людей з зелено-карими очима широке коло спілкування, багато шанувальників, але вони вірні обранцеві. Письменник тетяна лагутіна зазначає, що володарі зелено-карих очей консервативні, шанують традиції сім’ї та батьківщини.
  • зелено-сірі. Володарі цього відтінку очей балансують між чуттєвістю і розважливістю. Вони слухають своє серце, але не дають емоціям взяти верх. Завдяки цим якостям часто стають успішними, займають високі посади. При цьому іноді бувають надмірно суворими і жорстокими, коли намагаються отримати бажане. У любовних відносинах відкриваються повністю, оточуючи партнера турботою.

Який характер у людей з чорними очима?

Чорноокі люди сильні духовно, вони пристрасні і енергійні. Представники цього кольору очей не терплять відмов, будь-які перешкоди на життєвому шляху долають з гордо піднятою головою.

Обожнюють бути в центрі уваги, тому прагнуть займати керівні позиції. Часто підлеглі стикаються з їх швидкоплинною агресією. Як розповідає професор білої і чорної магії балтазар муфій, запальність — одна з головних рис чорнооких.

Володарі чорних очей нерідко діють зопалу. Люблять, щоб все в житті йшло за їх сценарієм. Також ці люди азартні, доброзичливі і гостинні.

Щоб отримати інформацію про характер будь-якої людини, досить придивитися до кольору райдужної оболонки його очей. Можливо, не всі риси відповідають опису, адже кожна особистість індивідуальна, проте загальну картину вдасться скласти без праці.