Як зменшити жирність волосся: лікар-трихолог відповідає на питання з форуму woman.ru

44

Ми адресували професійному лікарю-трихологу віталії копитіній чергове животрепетне питання з форуму. Наша читачка цікавиться: чи є реальні способи знизити жирність волосся, щоб кожен день не мити голову?

у чому може бути причина жирності волосся?

1 причина: захворювання шлунково-кишкового тракту можуть сприяти активності сальних залоз.

2 причина: індивідуальна схильність до жирного типу шкіри голови.

з причина: зниження щільності волосся – їх порідіння за чоловічим і жіночим типом також може посилювати підвищену секрецію сальних залоз.

4 причина: найбільш часто зустрічається у пацієнтів за останні десять років-гнітючий спосіб життя: шкідливі звички, тип харчування, навіть екологія. Всі ці фактори сприяють переходу шкіри голови з нормального типу до жирного.

основні рекомендації щодо зниження жирності шкіри голови

по-перше, мити голову саме в першій половині дня, так як пік активності сальних залоз припадає на 5-6 годин ранку. Тому, якщо ви зайнялися гігієною вашого волосся заздалегідь — ввечері, то це не гарант того, що вранці ви прокинетеся зі свіжою головою.

по-друге, підібрати правильний очищуючий догляд за шкірою голови: шампунь і маску-пілінг. Варто пам’ятати про те, що проблема може лежати на поверхні — помилка у виборі косметичного засобу. Найчастіше невідповідна косметика служить причиною підвищеного саловиділення шкіри голови. У своєму виборі ви можете орієнтуватися на аптечну лінію косметики для волосся «system 4» — біоботанічний шампунь і маска-пілінг. Подібні продукти нормалізують стан шкіри голови і позбавляють від ефекту «засмальцьованих» волосся.

по-третє, можна використовувати стайлінг. Наприклад, сіль для волосся або різні лосьйони, які знижують активність сальних залоз, тим самим продовжуючи ефект тільки що вимитого волосся.

по-четверте, цинк-прийом цього мікроелемента впливає на зменшення шкірного сала.

Не варто забувати, що якщо корінь вашої проблеми знаходиться не в косметичній площині і не на рівні догляду за волоссям, а набагато глибше, наприклад, збитий гормональний фон або порушений процес травлення, то грамотну діагностику стану шкіри голови може провести тільки фахівець — трихолог або майстер з лікування і відновлення шкіри голови. Не варто займатися домашньою діагностикою і самолікуванням.

Woman.ru