Голити або не голити: чим небезпечний дермапланінг, і чому жінки все одно не в силах від нього відмовитися?

58

Процедура проводиться виключно на сухій шкірі, а за кілька тижнів до дермапланінга важливо відмовитися від косметичних продуктів, що містять всілякі кислоти і ретинол. Перед голінням обличчя важливі ретельна підготовка і дезінфекція — це допоможе уникнути попадання бактерій і поява запалень. Перш ніж скористатися бритвою рекомендується добре зволожити шкіру за допомогою крему і почекати, поки він повністю вбирається.

Лезо потрібно тримати під кутом 45 градусів, акуратно проводити їм по обличчю у напрямку росту волосся. Проводити бритвою по кожній ділянці шкіри можна тільки один раз. Ні в якому разі не можна сильно натискати лезом на шкіру — можна порізатися. Після закінчення процедури скористайтеся гелем алое-вера-він нейтральний, приємно охолоджує, заспокоює і знімає почервоніння. Так і тільки так можна домогтися ідеальної гладкості обличчя і рівної шкіри, на яку бездоганно ляже будь-який тональний засіб.

Після процедури необхідно підтримувати ідеальну чистоту шкіри, регулярно змінюючи наволочки і користуючись одноразовими паперовими рушниками. Протягом 2-4-х тижнів після дермапланінга уникайте агресивного догляду. Ніяких засобів з кислотами, ретонілами, абразивними частинками, спиртом. Обов’язково використовуйте засоби з spf не нижче позначки 30. Після дермапланінга шкірі знадобиться тотальне зволоження і відновлення. Для цього підійдуть креми з керамідами, гіалуроновою кислотою, колагеном, жирними кислотами, екстрактом центелли азіатської і ніацинамідом.

важливо! від дермапланінга варто утриматися власникам чутливої шкіри, людям з висипом вугрів, запаленнями або вираженими акне, при розацеа, герпесі, іхтіозі, атопічному дерматиті і кератозі.

маячня чи не маячня?

Дерматологи і косметологи відносяться до процедури дермапланінга не однозначно. Вірніше, вони не підтримують цей тренд. Треба розуміти, що дермапланінг — не одноразова процедура. Нові волоски відростають за 5-7 днів, а то й раніше (все індивідуально, залежить від багатьох факторів), процедуру доведеться повторювати знову і знову, щоб споглядати в дзеркалі ідеальну шкіру. При цьому, частіше ніж раз на місяць дермапланінг виконувати не можна. Доведеться мучитися небажаною рослинністю і бити себе по руках кожен раз, коли захочеться потягнутися за бритвою. І так, є ймовірність, що замість пушкова волосся з’явиться щетина.

Не будемо тішити нікого ілюзіями і говорити, що волосся відросте точно такими ж, як і були до цього: вони в будь-якому стануть більш щільними і жорсткими через те, що зріз стає товщі. Та й від появи врослих волосків ніхто не застрахований. То ще задоволення. Чи впевнені ви, що бездоганний макіяж того вартий? плюс до всього, регулярне зіскрібання шкіри може привести до витончення верхніх шарів епідермісу.

Будемо називати речі своїми іменами — це призводить до порушення бар’єрної функції і гідро-ліпідного шару. Крім щетини, ви отримаєте сухість, зневоднення, лущення, свербіж і роздратування. Якщо зловживати дермапланінгом і вдаватися до процедури занадто часто, може виникнути компенсаторний гіперкератоз. Він являє собою виражене потовщення рогового шару епідермісу, здатне досягати декількох сантиметрів, за рахунок посиленого утворення кератину.

Чи варто гра свічок — вирішувати тільки вам. Найкраще попередньо проконсультуватися з фахівцем і з’ясувати всі підводні камені. Можливо, вам підійде інша процедура з видалення волосся з обличчя, наприклад, трідінг або фотоепіляція.