Ідеальна пара: як поєднувати каву з їжею

50

Багато шеф-кухарів з усього світу знають, що кава — відмінний супутник практично будь-якої страви, і сміливо подають легендарний напій до своїх кулінарних шедеврів. Але і вдома можна провести експеримент, поставивши поруч з тарілкою келих, наповнений ароматною кавою. Головне-враховувати властивості обраного сорту і при покупці уявити, як він буде поєднуватися зі смаком запланованого страви.

Незвичайні кавові напої

Кава використовується як інгредієнт для різних страв, але і їжа може стати компонентом кавового коктейлю.

Любителям цікавих смакових поєднань варто урізноманітнити своє кавове меню і додати до звичних рецептів оригінальні варіанти напою з фруктами, горіхами, шоколадом або іншими продуктами.

Наприклад, для ранку ідеально підійде кава з мюслі і приготувати його дуже просто. Залийте 40 мл еспресо в склянку або келих для коктейлю, додайте молочну піну, а після насипте мюслі. Також можна спробувати рецепт з дуже несподіваними компонентами: медом і інжиром. Для початку потрібно приготувати піну з молока і інжирного сиропу, потім залити її чорною кавою, а зверху прикрасити медом і, якщо є бажання, смаженими горіхами. Існує величезна кількість варіацій-вибір інгредієнтів залежить лише від фантазії та індивідуальних побажань.