Як вибрати малюкові вдале ім’я

53

У прийнятті цього рішення зазвичай хочуть взяти участь і близькі, і далекі родичі. Кожен вважає своїм обов’язком взяти участь в процесі, дати пару-трійку порад, а потім запекло відстоювати свою версію. Найкраще тримати вибране ім’я в секреті-збережете нерви. І найголовніше-пам’ятати про інтереси дитини.

Вибір імені-одне з найвідповідальніших рішень батьків

Вибір імені-одне з найвідповідальніших рішень батьків

  • Перевірте сполучуваність імені та прізвища якщо ім’я закінчується на ту ж голосну, з якої починається прізвище, це може викликати проблеми при вимові. Крім того, довгі прізвища краще поєднуються з короткими іменами. Інакше може вийти дуже помпезно, пафосно і нудно!

  • Не варто вибирати дуже популярне ім’я напевно знайдеться ще кілька батьків, які зробили такий же «оригінальний» вибір і дитина буде приречений постійно здригатися — його це гукнули, зробили зауваження, викликали до дошки або сусіда з таким же ім’ям. Крім того, пройде пара-трійка десятиліть і на ім’я колишнього малюка можна буде «обчислити» приблизну дату його народження. Дівчаткам це може і не сподобатися.

  • Зважте всі ” за “і» проти” перш, ніж назвати дитину на честь родича, навіть якщо цей родич ви самі. По-перше, як слід поміркуйте, яке буде малюкові з “несучасним” ім’ям серед однолітків, які отримали модні імена, якщо ви хочете назвати його на честь прадідуся або прабабусі?по-друге, якщо батька і сина (або маму і дочку) звуть однаково, то неминуче додавання приставки «молодший (а)», щоб остаточно не заплутатися. Такій дитині буде складніше дорослішати-адже йому кожен день по кілька разів повторюють ” ти молодший!».психіатри вважають, що краще дитині дати ім’я, відмінне від імені батьків, ніж заздалегідь приректи його через це приректи його на постійний головний біль або самознищення.

  • Дізнайтеся, що означає ім’я, яке ви вибрали рано чи пізно дитини почне цікавити питання про те, що означає його ім’я. Так що краще заздалегідь поцікавтеся, що ховається за звучними іменами, деякі їх тлумачення не дуже втішні, наприклад: вадим — забіяка, гнат — ненароджений, марія-гірка, сумна або антоніна — розлога.

  • Підійдіть до вибору відповідально чиказькі вчені вважають, що люди з кумедними, дивними або смішними іменами в чотири рази більше за інших прерасположени до різних психічних захворювань. Дитина з ім’ям, яке може викликати насмішку, постійно займає кругову оборону. Він змушений боротися за нормальне ставлення до себе, а звідси недалеко до підвищеної вразливості, неврівноваженості і депресій. Заодно перевірте на» екологічну ” безпеку поєднання імені та по батькові, щоб не вийшла шехеразада степанівна або джульєтта іванівна.

імена, які не подобаються дівчаткам аделаїда, анюта, варя, зіна, параша, фрося, зоя, марфа, олімпіада (липа), раїса.

імена, які не подобаються хлопчикам валентин, василь, кузьма, лаврентій, макар, митрофан, федір.

Борис, валерій, володимир, григорій, давид, роберт, ярослав.

Олександра, анна, олена, маргарита, марія, тетяна, фая, ярославна.