Магазин на перевірці, сусіди в лікарні: що відомо про дивне отруєння в москві, через яке загинули підліток і пенсіонер

54

«кавуновий сезон ” традиційно починається в кінці літа, коли на прилавки магазинів і ринків надходять ласощі, вирощені на території країни. До кінця серпня вони стають повноправними конкурентами імпортних кавунів. Вважається, що налягати на частування можна починати з кінця серпня — початку вересня.

Одна з московських сімей послідувала тієї ж народної мудрості і скуштувала кавун, куплений в магазині неподалік. Через деякий час трьом членам сім’ї стало погано: 61-річна валентина миколаївна, її дочка, 38-річна олена, і внучка, 15-річна поліна, стали скаржитися на нездужання, нудоту, біль у животі. Тільки батько сімейства відчував себе добре-він до того злощасного кавуна не доторкнувся. За іншими даними, того вечора його не було вдома.

Москвичі викликали швидку допомогу, але після огляду медики не стали забирати їх в лікарню, пославшись на банальне харчове отруєння. Однак до вечора ситуація різко погіршилася, і всіх жінок в сім’ї все-таки госпіталізували.

Валентина миколаївна і поліна померли в лікарні: за даними в мережі, причиною смерті дівчинки стала поліорганна недостатність — у неї відмовили всі внутрішні органи. Її мати олена все ще залишається в реанімації у важкому стані. Батько сім’ї в паніці: за день він втратив двох рідних людей через… Кавун.

Саме до такого проміжного висновку прийшли експерти, які досліджують трагедію. Магазин “магніт” на радгоспній вулиці, де і було куплено частування, вилучив всю партію кавунів для перевірки і почав внутрішнє розслідування. Журналісти поговорили з продавщицею магазину, який місцеві жителі тепер обходять стороною: вона переконує, що в кавунах немає було нічого небезпечного, вона сама напередодні купила такий же, поїла і відчуває себе добре.

«це все казки про білих ведмежат — кавун», — запевняє жінка.

Слідчі не виключають, що кавун дійсно може бути ні при чому. Нещодавно з’явилися нові лякаючі дані: до будинку номер 16 на радгоспній вулиці знову прибувають бригади швидкої допомоги і відвозять нових мешканців. Так, були госпіталізовані хлопчики 9 і 11 років з тими ж симптомами, з якими в лікарню потрапили поліна, олена і валентина миколаївна. Тільки ось заковика: кавун діти не їли.

За останніми даними, з будинку номер 16 госпіталізували ще трьох: двоє дорослих і 12-річна дівчинка поскаржилися на ознаки гострого отруєння. До цього ж моменту медики повідомили, що стан олени погіршився. Слідчі винесли з квартир постраждалих всі продукти: до їх прибуття той злощасний кавун так і стояв недоїденим в холодильнику.

Єлизавета чепрасова