Список правил для гостей. Пост-жарт. Але в кожному жарті тільки частка жарти.

64

” що б від вас гості не виїжджали!”- ця фраза вважається одеським прокляттям.і протягом 10ти років наш будинок був регулярно “проклятий”.гості не переводилися у нас буквально з першого дня.сусідка-приятелька завжди дивувалася : як я не втомлююся від потоку людей?

Для неї гості – це нескінченна готування, миття посуду і підлаштовування себе під всіх.не вміє правильно гостей приймати.

У мене все по іншому!пропоную вам список вимог до гостей(раптом ви теж не вмієте?), який істотно спростить життя приймаючій стороні і залишить у вашому колі тільки ваших людей. Решта 20 разів подумають чи варто наносити вам візит

Отже! дорогі гості!

Ви можете насолоджуватися моїм суспільством не більше двох діб, якщо не хочете, що б постраждало мій особистий простір і ваш емоційний фон.

Гості-це обмін енергіями, а не висмоктування її один з одного. Якщо ви не знаєте чим себе зайняти поки я сплю – це ваші проблеми.

Приїхали більше, ніж на кілька годин, гостями вже не вважаються. Вони майже повноправна частина будинку, з усіма витікаючими.

Зателефонував з уточненням кількості народу і питанням ” що привезти?”обов’язковий! це не зобов’язує вас годувати всіх, але дає гарантії, що ви взагалі будете їсти.

Шоколадки-обов’язкова данина господині будинку. Якісь я покладу на загальний стіл. Але це не точно. Якщо покладу все, значить ви не вгадали з моїми пристрастями і ваша репутація під загрозою.

“сидіть-сидіть, ми самі” у нас практикується тільки якщо це виходить від гостей.

Кухня і посуд – справа спільна. Мої гості чистять картоплю, ріжуть салат, накривають на стіл і миють посуд(зі мною по черзі).

Якщо захочете щось приготувати самі (для всіх) – я не заперечую!умова одна: не перчити! взагалі! “трішки” вважається!

Сніданок (на всіх) готує той, хто раніше встав. Не обіцяю, що це буду я.

Чай-каву всім наливає той, хто ближче до чайника. Може бути це буду і я. Але постараюся, що б це були ви.

Якщо хочете жарку неспішну баню-ваша черга крайня. Першими йдуть ті, кому треба по швидкому і спати лягти. А ви поки допоможіть зі столу прибрати.

Загалом, гостям у нас завжди раді! приїжджайте!будьте, як вдома!

Це був пост-жарт, якщо що! тих, хто знає мене добре, цей текс анітрохи не збентежив. Як приїжджали, так і їздять.до слова, я і сама дотримуюся цих правил, якщо опиняюся в гостях.