Як допомогти дозріти авокадо

58

Зустрічаються і перезрілі варіанти-плоди з синяво-чорною шкіркою, м’які і малопривабливі на вигляд. Спробувати ж хочеться якісний продукт: в міру м’який, зі специфічним смаком, що володіє ніжною маслянистою текстурою.

Як допомогти швидко дозріти авокадо?

Купувати краще не стиглі фрукти, а вже вдома доводити їх до кондиції. Головне-вибирати плоди з рівною, гладкою поверхнею. Вони не повинні мати подряпин, вм’ятин, будь-яких вкраплень. Інакше авокадо буде не дозрівати, а гнити. Ні в якому разі не можна класти куплений продукт в холодильник. Авокадо при низьких температурах не зріє. Холодильник можна використовувати тільки для тривалого зберігання плоду.

Існує кілька способів допомогти дозріти авокадо. Одні з них більш швидкі, інші-тривалі. Але треба знати, що авокадо досягне стиглості не раніше ніж через два-три дні. У деяких випадках на процес дозрівання може піти тиждень.

Досвідчені господині діляться своїми секретами. Вже вони-то знають, як отримати зрілий плід:

  • один з найпростіших способів-це покласти фрукти на підвіконня і залишити їх дозрівати. Бажано, щоб вікно виходило на сонячну сторону. Метод не можна назвати швидким, але свого ви досягнете: авокадо стане смачним і їстівним;
  • скласти плоди в паперовий пакет і відправити на кілька днів в сухе і тепле місце. Наприклад, в духову шафу, щоб на них не потрапляли прямі промені сонця. Пакет обов’язково повинен бути з паперу, так як вона добре вбирає вологу. У поліетиленовому фрукт загниє, і бажаного результату ви не отримаєте;
  • експрес-метод. У пакет до авокадо додати банан або яблука. Ці фрукти виділяють етилен-газ, який прискорює дозрівання авокадо;
  • можна розрізати фрукт на дві частини. Щоб м’якоть не почала гнити, слід скропити половинки соком лайма або лимона. З’єднати дві частини разом, покласти плід в контейнер із пластику і щільно закрити кришкою. Періодично перевіряти готовність плода. Дозрілий авокадо легко чиститься.

Про корисність авокадо

Цей екзотичний фрукт володіє не тільки приємним і ніжним смаком, але і справжнє джерело корисних вітамінів і мікроелементів. Так, в авокадо міститься пристойна кількість калію, а крім того, він відмінно підходить для дієтичного харчування: фрукт насичений клітковиною, знижує рівень холестерину. Крім цього, авокадо здатний прискорити засвоєння поживних речовин.

Спробуйте довести авокадо до стиглості самостійно і насолоджуйтеся його оригінальним смаком. Цей плід дуже корисний, з нього можна робити салати, фруктові креми, соуси, начинки для пирогів.