“доктор франкенштейн” «чому небезпечно робити пластику за кордоном?

43

Початок 2000-х років. Ті, хто наважувався на пластичні операції, вважав за краще робити їх за кордоном. Саме там були передові технології, кращі фахівці, цікаві пропозиції, тренди, знову-таки, йшли саме «через бугра». Згодом ситуація докорінно змінилася. У росії з’явилися гідні фахівці, яких запрошують працювати за кордон, але їхати вони туди не поспішають. Однак багато дівчат досі вважають, що за кордоном пластику виконають майстерніше, ніж на батьківщині. Чи так це насправді?

закордонне-краще вітчизняного?

Вважається, що все закордонне краще вітчизняного. Звідки взялося таке твердження-здогадатися не складно, але посперечатися з ним можна. Скільки разів ми чули, що актриса, співачка, блогер або політик полетіла поправити своє здоров’я в швейцарію або ізраїль? звідси і пішло, що за кордоном краще. Але для кого?

Медичний туризм часто пов’язаний з бажанням заощадити. Чомусь в росії пластичні операції коштують набагато дорожче, ніж за кордоном. Але чи так це вигідно насправді? порахуйте не тільки пластичну операцію, а й дорогу, проживання, візу (якщо необхідно), реабілітацію. Якщо виникнуть ускладнення, доведеться повертатися в чужу країну для виправлення помилки по гарантії — знову ж таки гроші. До того ж, в деяких країнах є певні напрямки, на яких хірурги «собаку з’їли», значить, довірити їм своє тіло — кращий варіант. Наприклад, ринопластику майстерно роблять в грузії, вірменії, греції та в інших «носастих» країнах, де дівчата намагаються позбутися свого шнобеля будь-якими способами. У південній кореї поширені блефаропластика, маммопластика і підтяжка обличчя. У таїланді-операції зі зміни статі (кому що: нікого не засуджуємо і не агітуємо).

Серед інших плюсів, які відзначають багато, – комфортний клімат. Вважається, що відновлення відбувається куди легше і приємніше в країнах, де за вікном не сірість і тлін, а море, і повітря настільки «солодкий», що здається можна забути про всі проблеми. Тільки це один з головних міфів. Відновлення відбувається набагато швидше і без наслідків саме в холодну пору року. А море-це, найчастіше, – підвищена вологість, яка не сприяє швидкому відновленню і загоєнню ран. Додайте до цього спеку і пітливість, тут, думаємо, не треба пояснювати, що може статися з загоєнням.

Західні фахівці схильні вдаватися до нових і маловивчених операцій і методик. Їх вважають новаторами,але чи так це добре насправді? нове і не до кінця вивчене-несе в собі ризики. Експерименти не завжди йдуть на благо пацієнтам. У підсумку російським хірургам доводиться переробляти роботу іноземних колег.

Якщо ви не знаєте мову, важливо постійний супровід перекладача, щоб розуміти про що говорить лікар. Буде неприємним сюрпризом, попроси ви виконати підтяжку обличчя, а вам зробили абдомінопластику (пластика живота — прим. Редакція). Назад нічого повернути не вийде: маніпуляції проведені, гроші витрачені.

Знову ж таки, важливо розуміти, що шахраї за кордоном також існує. Нарватися на недобросовісного пластичного хірурга, що працює “кустарними” способами, спотворює красу і калічить життя, — нічого не варто. Доведеться дуже ретельно вибирати клініку і фахівця. Так, це потрібно робити і в росії, ніхто не сперечається. Але! у росії ви зможете поборотися за свої права, струсти моральну компенсацію, подавши до суду і покаравши винного. Чи зможете ви зробити те ж саме за кордоном? розумієте, скільки часу, грошей і нервів доведеться на це витратити? до того ж, закони скрізь різні, в цих тонкощах доведеться розбиратися дуже і дуже довго. Ви тільки уявіть: ви перебуваєте в чужій країні, вам зробили невдалу пластику, необхідний час на відновлення і реабілітацію, плюс виправляти лікарську помилку, підтримки ніякої немає, в цей час десь і на щось потрібно жити, треба знайти адвоката… Мурашки не пробігли по спині від такої перспективи? якщо ні, тоді пропонуємо кілька несамовитих історій.

аферист з азербайджанським дипломом

У 2017 році в мережі обговорювали резонансну справу «пластичного хірурга» сонера гюльназа. Цей лікар-аферист з турецької адани називав себе експертом естетичної медицини, надаючи підроблений диплом, отриманий в азербайджані. Сонер стверджував, що навчався у кращих фахівців, тільки його пацієнтки не перевіряли ніяких документів, сліпо покладаючись на слова.

Чоловік “майстерно” збільшував губи, а на ділі виявився звичайним перукарем. Від його рук постраждали десятки пацієнтів, але все спливло назовні після одного резонансного випадку. Сонер провів операцію зі збільшення губ 22-річній медсестрі мерве келеш. Після операції губи у дівчини настільки розпухли, що вона не могла відкрити рот, у неї почалися проблеми з диханням, мерве була терміново госпіталізована. Сонера, природно, покарали-йому дали 6 років позбавлення волі і призначили штраф у розмірі 4100 турецьких лір.

кар’єра або ніс?

Келлі джонсон мріяла стати моделлю. З 10 років дівчина брала участь в різних кастингах і зйомках, але в 16 один з фотографів порадив їй змінити форму. Келлі, не замислюючись, погодилася. Результат виявився абсолютно не таким, яким вона собі уявляла. Після пластичної операції келлі побачила, що її ніздрі різної форми і розміру.

Лікар запевняв: все в нормі і це всього лише пухлина, яка скоро спаде. Але нічого не змінилося. Щоб виправити помилку, келлі знову довелося лягти під ніж хірурга, але і друга операція не увінчалася успіхом. Мрія стати моделлю розчинилася … Дівчина перемогла з часом, звернувшись в нормальну клініку до перевіреного лікаря. Третя спроба виявилася вдалою.

філери vs цемент-що ж краще?

У 2005 році раджі нарінесінг (жінка-трансгендер, лгбт-активістка і телеведуча) звернулася до пластичного хірурга, який працював «на дому», щоб зробити собі кілька пластичних операцій. Кожна маніпуляція коштувала всього 100 доларів. Замість якісних філерів горе-лікар вводив своїм пацієнтам під шкіру особливу суміш, тільки ось склад тримав в секреті. Як з’ясувалося пізніше, основу суміші становили… Герметик для шин, мінеральне масло, цементний розчин. Не складно уявити, що траплялося з пацієнтами.

Токсичні матеріали буквально перетворили обличчя раджі, перетворивши його на бруківки. Утворювалися гнійні нариви. Повернути особі звичний вигляд раджі допомогли через багато років-вже в нормальній клініці. Ті ж “філери” від хірурга стоять у жінки в грудях, сідницях і стегнах, але лікарі не беруться за відновлення цих частин тіла, вважаючи, що це занадто ризиковано.

історія про чорні груди

Керсті адам-дівчина, якій після схуднення потрібна була підтяжка грудей (вона сильно обвисла). Керсті вирішила, що найкраще зробити операцію в британії-вибрала одну з провідних клінік в країні, вивчила відгуки, придбала страховку і розширений післяопераційний догляд. Підготувалася, одним словом. Але це не допомогло. Після операції (яка коштувала 6 тисяч фунтів стерлінгів), соски керсті почорніли, почався некроз тканин, груди частинами почала відвалюватися. Хірург запевняв, що так проходить загоєння… Але навіть дилетанту зрозуміло, що такого бути не повинно.

У підсумку керсті знадобилося два роки і кілька повторних операцій, щоб привести все в більш-менш пристойний вигляд. Оперував дівчину хірург румунського походження вана василеску. Її потім позбавили ліцензії на роботу в британії, але жінка повернулася в рідну країну і продовжує спотворювати людей на батьківщині, рекламуючи свої послуги в інтернеті.

до туреччини не тільки за all in

Шотландка лорна джонстон спокусилася на “безкоштовну” рекламну пластику за кордоном, а саме в туреччині. Ніяких особливих змін жінка зі своєю зовнішністю проводити не хотіла: зробити ліпосакцію живота і стегон, а також зменшити (так!) груди. Турецький хірург викликав довіру, детально розповідав про майбутні процедури і запевняв, що все буде в порядку. Але після проведених маніпуляцій, ні з того ні з сього, виник мовний бар’єр. Лікарі та медсестри перестали розуміти англійську мову і відправили лорну в шотландію, не провівши необхідний післяопераційний догляд і реабілітацію.

У рідній країні жінка виявила, що сталося зараження тканин. У туреччині її ніхто про це не попередив. Шви не зняли, шкіра почала розходитися, утворилися жахливі гнійні рани. Лорна зв’язалася з турецькою клінікою, їй пообіцяли оплатити всі витрати і виправити «непорозуміння», тільки, природно, нічого не зробили. Реабілітація тривала довго, довелося викласти круглу суму, щоб в шотландії жінці все привели в норму.

Ніхто не говорить, що пластичні операції в росії не ризиковані. У нас теж є свої “зірки” і”доктора франкенштейни”, спотворюють людей. Варто згадати лже-хірурга олену верді або тимура нугаєва — там історії навіть жахливіші, ніж вищевикладені. Важливо розуміти, що будь — яка операція-це ризик. При виборі пластичного хірурга на першому місці повинні стояти кваліфікація і досвід фахівця, а не його географічне положення. Нарватися на дилетантів можна де завгодно, але в рідній країні виправляти помилки простіше і дешевше.