Як підібрати взуття дитині за розміром: калькулятор розмірів дитячого взуття

58

Виробники взуття та одягу для діток розробили спеціальні таблиці розмірів, на які мама може орієнтуватися при покупці.

Джерело: instagram @nativeshoes

Зміст:

таблиця розмірів дитячого взуття

  • діти від народження до 1 року
  • діти від 1 року до 5 років
  • діти від 6 до 10 років

розмірна сітка дитячого взуття різних виробників

Це інтерактивний калькулятор , який допоможе вам швидко визначитися з розміром. Все що потрібно: вибрати вік малюка, а потім в випадаючому вікні вибрати необхідну довжину ніжки або розмір з будь-якої сітки. Калькулятор автоматично покаже відповідні розміри дитячого взуття у всіх, найпопулярніших розмірних сітках.

Звичайно, найкраще вибираючи обновку її приміряти, так і малюк візьме участь у виборі, зможе висловити власну думку. Але не рідкісні випадки, коли примірка неможлива – наприклад, при покупці через інтернет або ви не хочете тягати дитину по магазинах. Для таких ситуацій і потрібні розмірні сітки взуття та одягу. Але тут потрібно враховувати кілька нюансів:

  1. розміри американських, європейських і вітчизняних брендів вимірюються в різних одиницях і можуть помітно відрізнятися. Більш того, багато відомих брендів складають власні розмірні таблиці.
  2. в основі розміру взуття лежить довжина стопи, яку потрібно правильно виміряти і порівняти з потрібною таблицею.
  3. підбираючи взуття за розміром, не забувайте про ширину дитячої ніжки-дитяче взуття не повинна бути вузькою або занадто широкою.

Джерело: pixabay.com

Як виміряти ніжку дитини

Пам’ятайте, що маленька стопа росте дуже швидко, тому вимірювати її потрібно не рідше разу на 1-2 тижні, якщо дитині менше 5 років.

  • поставте дитину на аркуш паперу — вимірювання потрібно проводити саме стоячи.
  • обведіть олівцем або ручкою обидві дитячі ніжки.
  • з’єднайте між собою дві найвіддаленіші точки на обох малюнках-від кінчика великого пальця до п’яти.
  • виміряйте відстань, якщо вона відрізняється на двох малюнках, виберіть більший результат.
  • додайте до отриманого числа 1 см – – цей запас необхідний для дитячої ніжки.
  • порівняйте довжину ніжки дитини з таблицею розмірів взуття, яку ви плануєте купити

Якщо ще один спосіб, він простіше, і підходить для тих непосид, яким складно встояти на місці. Змочіть босі дитячі ступні вологою тканиною, потім поставте дитину на великий аркуш білого паперу, щоб залишилися мокрі відбитки. Далі все просто-вимірювання проводите так само, як в першому варіанті і не забувайте вимірювати відбитки обох ступень.

Як визначити розмір дитячого взуття

Отже, вимірювання зроблені, але не поспішайте дивитися таблицю. Для підбору розміру взуття дітям потрібно виконати ще кілька обчислень.

  • виберіть число, яке відповідає довжині більшої ступні в міліметрах
  • до довжини стопи дитини додайте 6 мм – це перше важливе значення
  • до отриманого значення додайте ще 6 мм, потім обидва значення переведіть в см.
  • у розмірній сітці знайдіть значення розмірів, які відповідають обом значенням. Оптимальним розміром для вашого малюка буде той, який знаходиться між цими значеннями.

Якщо між обчисленими вами показаннями виявляться два розміри, варто орієнтуватися на повноту ніжки малюка — для повних діток вибирайте більше значення, для субтильних – менше.

Як росте дитяча нога

Дитяча ніжка росте дуже швидко, тому важливо постійно контролювати, чи не виріс малюк зі свого розміру. Приблизна швидкість росту дитячої ноги така:

  • у перший рік ніжка збільшує приблизно на 2,5 см – це 3 повних розміру
  • до 3-х років швидкість росту ноги дитини вже 1-1,5 см.в рік, це від 2-х до 3-х розмірів
  • у віці від 1 до 5 вона росте до 1,6-1,8 см. (2 повних розміру) в рік рік
  • нога дитини старше 5 років збільшується приблизно на 0,6-0,8 см в рік, а це приблизно 1 розмір.

Але тут важливо враховувати, що це усереднені дані, кожна дитина може рости з власною швидкістю. Тому варто контролювати відповідність розміру взуття з певною періодичністю:

  • 1 — 3 року кожні 3 місяці
  • 3 – 6 років кожні 4 місяці
  • 6 – 10 років кожні 5 місяців

Дитяче взуття не повинна бути “впритул«, але і бовтатися на ніжці не може – ніколи не купуйте дитині черевички»на виріст”. Визначати запас, тобто, вільне місце від кінчика великого пальця дитини до носка взуття найкраще по устілці з черевика, який носить дитина зараз. Поставте дитячу ногу на устілку, виміряйте її і додайте 1-2 см.

Важливо, для якого сезону, і для яких цілей ви підбираєте взуття. При виборі літніх сандаликів і босоніжок, додавайте 8-10 мм, в кросівках і кедах потрібно додати не менше 10 мм., а ось чобітки і зимові черевики потрібні з запасом до 15 мм. Саме такий вільний простір в дитячому взутті необхідно для того, щоб стопа вільно могла змінювати величину при бігу і ходінні дитини, пальчики не підгиналися і ніщо не заважає стопі рости. У зимовому взутті запас до того ж дозволяє надіти носок товстіший, створюється додаткова повітряний прошарок захищає ніжку від холоду.

Як зрозуміти, що взуття мала дитині

Маленька дитина не завжди може пояснити, що йому туфельки тиснуть – він просто не зрозуміє, що відбувається. Уважні батьки помітять, якщо малюк стане відмовлятися надягати звичні черевички, навіть не пояснюючи причин, стане вередувати після взування і проявляти незрозуміле занепокоєння – все це привід упевнитися, що дитячій ніжці комфортно у взутті. Що стосується самих маленьких, то навіть якщо взуття «тисне», малюк може цього не помічати – маленьку ступню захищає шар жирової тканини, який зменшує відчуття болю, але не рятує від поступової деформації ніжки. Тому, регулярно вимірюйте зростаючу стопу дитини і звертайте увагу на такі непрямі ознаки:

  • натисніть пальцем на носок черевичка, надітого на дитину-ви повинні намацати порожнє місце між краєм взуття і кінчиком великого пальця. Якщо палець впирається в носок-черевики пора міняти.
  • між язичком туфельки і ніжкою дитини повинен вільно проходити шматочок тканини – якщо верх черевичка натягнутий і занадто щільно прилягає до дитячої нозі, варто змінити розмір.
  • подивіться на взуту ніжку збоку-якщо задник черевичка нависає над каблучком, взуття однозначно мала.
  • роззувши дитини, подивіться на його ніжку – якщо взуття тісне, на шкірі залишаться «вм’ятини», почервоніння, потертості, пальчики піджаті, а з часом можуть з’явитися мозолі. І пам’ятайте-ніжка росте не тільки в довжину, але і в ширину, а також, змінюється «підйом».

Як виміряти повноту дитячої ніжки

Виробники рідко позначають повноту в дитячому взутті, проте, важливо знати, що це за параметр, як його обчислити і які позначення шукати на дитячих черевиках.

Джерело: liveinternet.ru

Для того, щоб дізнатися, яка повнота дитячої ніжки, потрібно використовувати м’яку сантиметрову стрічку. Оберніть стрічкою дитячу стопу в найширшому місці нижче пальців – по голівках плеснових кісток. Вимірюйте обидві ніжки, а значення виберіть більше. Крім повноти в см., повнота в різних країнах вказується по-різному.

  • f – для худих ніг;
  • g – для міцніших (»масивних”) ніг;
  • h 8>—>- для повних ніг (широких стоп з широкими кісточками);
  • h 1/2-для дуже повних ніг (дуже широких стоп з широкими кісточками);

Якщо повнота не вказана, це взуття середньої» нормальної ” повноти.

Системи розмірів дитячого взуття

Існують кілька загальноприйнятих систем позначення розмірів дитячого взуття. Найпоширеніші це метрична і штрихмасова і англійська.

  1. метрична систем розмірів дитячого взуття найпростіша-розмір відповідає довжині ступні. Наприклад, при довжині стопи 20 см, потрібен 20-й розмір, а крок між розмірами становить 0,5 см.
  2. штрихмассовая система. За одиницю виміру прийнятий штрих, який дорівнює 2/3 см (0,66). Для визначення розміру вимірюють устілку, а щоб самостійно обчислити потрібний розмір взуття, потрібно до довжину стопи дитини з запасом розділити на 0,66.
  3. англійська система, в основі розмір, вказаний в дюймах. За еталон прийнятий стандартний розмір ніжки новонародженого, а нумерація потім йде через 1/3 дюйма. Для того, щоб перевести дюйми в см., потрібно помножити число на 2,54. Наприклад: 5,2 дюйма * 2,54 = 13,21 см.

Але важливо враховувати, що багато виробників використовують, свою власну таблицю розмірів, яка може відрізнятися від загальноприйнятої.

діти від 1 року до 5 років

діти від 6 до 10 років

George

Clerks

Повнота дитячого взуття clarks

Marks&spencer

Таблиця розмірів дитячого взуття за віком

Next

Джерело: next.ua

Ecco

Джерело: ecco.com.ua

Geox

Baby

Unior