Як вибрати шкільну форму для першокласника

284


Коричневі сукні та чорнильного кольору костюми учні не носять вже тридцять років. Однак Шкільна форма була і залишається. Єдиних вимог до одягу немає, кожна установа має свій дрес-код. Тонкощі його-колір, фасон одягу-прописані в статуті. Як догодити запитам школи І власним очікуванням і при цьому купити якісний товар? Радимо звернутися за посиланням качественная школьная форма

Коричневі сукні та чорнильного кольору костюми учні не носять вже тридцять років. Однак Шкільна форма була і залишається. Єдиних вимог до одягу немає, кожна установа має свій дрес-код. Тонкощі його-колір, фасон одягу-прописані в статуті. Як догодити запитам школи І власним очікуванням і при цьому купити якісний товар? Про це в нашому матеріалі.

Основна вимога до шкільної форми – її раціональність. Вона повинна забезпечити дитині відчуття комфорту і, звичайно, бути красивою. Вимоги школи, рекомендації фахівців і смакові пристрасті дитини — це і є заповітні три кити, на які слід спиратися при виборі форми.

Магазинів з учнівським одягом сьогодні маса. Асортимент радує. Незважаючи на одноманітність кольорів, в фасонах можна “поколупатися”. Є лекала на дітей вище і на тих, що щільніше. Для дівчаток костюми брючні і зі спідницею, з жакетом або жилетом, а також сукні, сарафани і маса моделей блузок. Хлопчикам так не розгулятися-до строгих штанів і стриманою сорочці можна вибрати піджак або жилет. Втім і в даному випадку є варіанти: жилет достовірніше або коротший, піджак однотонний або картатий…

У нашій майбутній школі для хлопчика передбачений такий варіант форми: штани з жилетом і однотонною сорочкою — Блакитний для повсякденного носіння, білої — на свято.

Перше завдання-довести синові, що це красиво. “Навіщо сині штани, якщо є джинси?”- задається питанням Семирічка. Пояснюю правила відвідування школи, розповідаю, що форма — це красиво. У магазині підбираємо три варіанти костюма. Поки хлопчик крутиться біля дзеркала, вивчаю склад. Це друга, не менш важливе завдання — вибрати ту форму, яка буде безпечною, зручною і якісною.

“Тканини, з яких шиється Шкільна форма, повинні бути повітропроникними і гігроскопічними, тобто здатними легко поглинати воду і водяні пари, — радять в крайовому управлінні Росспоживнагляду. – І при цьому тканина не повинна втрачати цих позитивних якостей і привабливого зовнішнього вигляду після багаторазового прання і прасування”.

Фахівці нарікають: батьки часом дивляться тільки на ціну одягу, а не на склад тканини, і купують те, що дітям носити не можна. Дитячий костюм може бути зшитий з хімічних волокон. У такому одязі можна сходити на свято, але ні в якому разі не можна носити її щодня в школі.

“Нехай хлопчик присяде, посувається, помахає руками, — радить нам продавець. – Форму потрібно вибирати простору, “дихаючу”, вона не повинна сковувати рухів, тим більше коли мова йде про учнів початки. Тканина він повинен помацати сам, зрозуміти, приємна вона йому на дотик”.

Отже, наш вибір: сорочка блідо-блакитного кольору з екологічного мондала, костюм-двійка: штани і жилет з полівіскози. Продавці обіцяють одязі “невбиваність”: майже не мнеться, зносостійка, міцна, красива і стильна. До слова, за весь цей комплект ми віддали 3 800 рублів.

На що варто звернути пильну увагу?

Аксесуари дозволять дитині в хорошому сенсі бути не як усі. Краватка або метелик, жабо або шийну хустинку пожвавлять шкільну форму. Головне, щоб вони не заважали дитині і не були занадто викликають на вигляд.

Тканина, з якої шиється форма, повинна наполовину складатися з натуральних матеріалів. Особливо якщо мова йде про одяг, яка безпосередньо стикається зі шкірою.

Звертайте увагу на рядки. Вони повинні бути рівними, без стирчать ниток.

Вивчайте склад тканини, з якої робиться підкладка. Для дитини буде краще, якщо вона з бавовни або віскози з додаванням волокон синтетики.

Важливо перевірити якість фурнітури. Блискавки і гудзики не повинні бути травмонебезпечними.

При виборі шкільної форми:

  1. Уважно вивчіть маркування одягу (ярличок з даними виробника, складом тканини і рекомендаціями з чищення і прання вироби).
  2. Зверніть увагу на Символи, що позначають, яким повинен бути догляд за виробом. Наприклад, якщо на ньому вказана Хімчистка, краще відмовитися від такого одягу для дитини, оскільки хімічні речовини можуть бути шкідливі для його здоров’я.
  3. Синтетичні волокна в костюмах допустимі, вони роблять речі міцніше, менш мнуться.
  4. Колір одягу слід вибирати спокійний, приглушений. Яскраві кольори підвищують стомлюваність, можуть спровокувати приховане роздратування. Краще уникати поєднання кольорів типу чорне-біле, такий різкий контраст стомлює зір і навіть може викликати головний біль.
  5. Купуючи шкільну форму, необхідно звернути увагу на наявність документів, що підтверджують якість і безпеку. В даний час для дитячого одягу та взуття даним документом є сертифікат відповідності.