Чесний фотопроект про грудне вигодовування: 9 відвертих фотографій

55

Однією з найбільш табуйованих тем щодо материнства є грудне вигодовування. Через те, що про цей аспект не говорять, навколо нього зібралося безліч помилок, стереотипів і обмежень. Родичі тиснуть, звинувачують в» немолочності”, фахівці погано обізнані і не в змозі надати необхідну допомогу. Тому нерідко даний період для жінок пов’язаний зі стресом і тривогою.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Молоді мами не отримує потрібну кількість інформації про грудне вигодовування — покоління старше зазвичай не ділиться своїм досвідом, а доктора керуються застарілими знаннями.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Лондонська фотографка софі харріс-тейлор особисто зіткнулася з цією проблемою. І вирішила створити свій фотопроект про грудне вигодовування. У ньому немає прикрас, але є щирість, любов і увагу. Серію софі назвала коротко і ясно — milk («молоко»).

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Жінка публікує знімки годуючих матерів та їх унікальні історії. Всі вони різні, але однаково заслуговують захоплення.

Коли я народила, то була вражена тим, яке мінно поле з себе представляє тема грудного вигодовування, – поділилася фотографка з buzzfeed news. – я особисто зіткнулася з труднощами і захотіла поговорити про них, тому створила образ грудного вигодовування трохи більш реалістичний ніж той, до якого ми звикли. Цей етап материнства являє собою емоційні “американські гірки”, і мені хотілося трохи розповісти про це і вивчити спектр емоцій, які відчувають матері та їхні діти.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Софі скаржиться, що на тему повісили табу. Навіть жінки вважають вигодовування візуально неприємним. Жіночі груди стали настільки сексуалізованими, що, здається, ніхто вже і не пам’ятає про її біологічному призначення.

Мені здається, медіа в цілому виступають на підтримку вигодовування, але вони все одно не показують всіх нюансів і уникають реалістичності. Коли грудне вигодовування показують в медіа, його завжди намагаються якось приховати. Також ми багато обговорюємо годування в громадських місцях, і це важливо, але це далеко не єдина проблема, про яку варто говорити.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Метою проекту є показати годуючим жінкам, що вони не самотні. Грудне вигодовування-делікатна тема, що пробуджує в людях найрізноманітніші емоції.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Всі знімки софі супроводжуються коментарем моделей на них. Матері діляться досвідом, почуттями і відкриттями, які зробили в процесі.

Розі:

Я уявляла годування як акт єднання і умиротворення, щось природне і зачаровує. Прямо як розпускається садова троянда. Через шість місяців вигодовування, точно можу сказати, що помилялася.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Ніколь:

Я думаю, жінки заходу відчувають більше труднощів у цьому процесі. Тут все роблять це в ізоляції, за закритими дверима. Якби ми стикалися з годуванням частіше в повсякденному житті, то і були б краще до нього підготовлені.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.

Ліззі:

Вам буде важко, навіть якщо у вас ідеальні довгі соски правильної форми і навіть якщо ви відвідаєте всі існуючі курси по лактації. Я розчарувалася в собі, коли не змогла годувати грудьми і замість цього зціджувати молоко три місяці. У мене було запалення сечового міхура, мастит і молочниця сосків. А раніше думала, що стану ідеальною мамою, яка прогодує свого малюка до півроку. Напевно, все життя буду відчувати провину за те, що мені це не вдалося.

Джерело: instagram @sophieharristaylor.