Топ-5 найбрудніших місць в будинку, до яких краще не торкатися

49

Експерти абсолютно різних областей твердять: регулярне вологе прибирання квартири важлива не тільки для краси, але і для нашого здоров’я. Пил і бруд часто можуть стати причиною алергії або будь-яких інфекції. Особливо варто звернути увагу на п’ять місць у вашому домі.

По-перше, необхідно стежити за чистотою кухні. Особливо це стосується обробних дощок ,стільниць, раковини і кухонних губок, які вважаються улюбленим місцем для проживання і розмноження мікробів (в більш 75 відсотків кухонних губок і ганчірок були виявлені сальмонела, кишкова паличка і частинки фекалій!). І все через вологість, тепло і залишків їжі, якими вони можуть харчуватися.

Обов’язково проводите регулярне прибирання з дезінфікуючими засобами, а також частіше міняйте губки і ганчірки.

Звичайний домашній пил містить в собі близько 10 тисяч різних мікробів. А від пилових кліщів розвивається астма, різні алергічні реакції, кашель, нежить.

Для підтримки чистоти в будинку рекомендується використовувати засоби, в яких не міститься хлор. Вибирайте ті, в яких є спирт і безпечні для людини і домашніх тварин кислоти. Це особливо стане в нагоді для протирання стекол і підвіконь. Як кажуть, у всій кімнаті немає місця брудніше цих.

Обов’язково протирайте антисептиком або дезінфікуючими засобами всі ручки і вимикачі. Зазвичай на них накопичуються дуже небезпечні мікроби. Цікаво, що саме вимикачі у ванній, ручки холодильника, плити і мікрохвильовки притягують більшу кількість патогенів.

Патогени можуть стати причиною інфекційних захворювань. Вони є навіть на клавіатурі! тому ніколи не варто забувати про щоденне протирання її антисептиком.

А ще сприятливим середовищем для утворення і розмноження бактерій є підлокітники м’яких меблів. Оббивка збирає велику кількість хвороботворних організмів, накопичуючи людських піт роками. Згідно зі статистикою, кожні 100 кв. Смерчі можуть прихистити близько 20 тисяч організмів.