Ольга картункова: “ми, жінки, вміємо кусатися, якщо нас зачіпають»

45

– на які теми не можна жартувати про жінок?

ольга:

– про наші недоліки, ми самі про них все знаємо. Пожартувати про це-вважай, підписати собі вирок!

Коли висміювали мою вагу, похмурість, натиск, мене це, навпаки, розохотило, намагалася підкреслити, що я така грім-баба. Але це на сцені, а за лаштунками подібні жарти чреваті наслідками, адже ми, жінки, вміємо кусатися і бити болючіше, якщо нас зачепили.

катерина:

– в мою сторону як тільки не жартували на сцені — і про зовнішність, і про вік в тому числі. У шоу ” гра ” нас навіть називають командою старичків, але ми не старі, а досвідчені! хіба що не варто чіпати святі речі-дітей, батьків, і то залежить від контексту.

як загасити назріваючу домашню сварку?

ольга:

– мої діти (олександру 23 роки, вікторії 22 роки. — прима. “антени”) – погодки з різницею в десять місяців, поки росли, весь час билися. Одного разу я психанула, дістала дідівську портупею, в кут забила цвях, повісила туди ремінь і сказала: «вважаю до п’яти, а після дізнаєтеся, що буде!”коли починався конфлікт, говорила:” дивимося в кут. Раз, два… ” рідко коли рахунок до чотирьох доходив. Тільки в 16 років син запитав: “мам, скажи, будь ласка, що було б після п’яти?”ніхто цього так і не дізнався! зараз вдома все в курсі, що у відповідь на неправильний вчинок або назріваючий конфлікт я можу замовкнути, а це нікому не подобається. Починається: “мам, що ти мовчиш? ну скажи? гарний! ти що, образилася?”не кажу ні слова, просто повертаюся, посміхаюся, і у них вже починається легка істерика:” мам, ти довго так будеш? гаразд, давайте все помовчимо!» хвилини півтори або дві проходять в тиші, а потім починається сміх, і всі забувають про конфлікти.

катерина:

– імпровізувати! єдиного правила немає, сварка-це непередбачуваний потік. Корисно іноді спробувати подивитися на себе з боку в ці моменти. Ми, люди,» на психах ” можемо таке ляпнути, що потім самим же смішно. Якось у нас з чоловіком зайшов суперечка, причому почалося все з дрібниці, а дійшли ми до глобальних тем, і він на емоціях сказав: «ми ніколи один одного не зрозуміємо, тому що ти — чоловік, а я жінка». Потім була секундна пауза, і наша напружена розмова перейшла в сміх.

якщо ти витратила всі гроші, якими словами розповісти про це чоловікові так, щоб він у відповідь посміхнувся?

ольга:

– я б вийшла з ситуації лукавої жіночої хитрун. Повільно готувала б його до цієї трагічної новини, або зробила б так, щоб він накосячіл і у нас був рахунок 1:1.

катерина:

– не витрачати всі гроші! я настільки в цьому плані прекрасна дружина і так бережу бюджет, що навіть уявити собі подібне не можу. Коли ми тільки починали в університеті грати в квк і їздили на ігри в інші міста, моя команда завжди дивувалася, як так виходило, що всі витратили в поїздці все, а я ні. У мене це майстерність від природи, мабуть.

як пояснити, чому вечеря несмачний або його просто немає?

ольга:

– у нас в родині вечеря є завжди, і кажуть, що смачний. Але якщо припустити, то я б сказала, що мене підставили, приготувати не встигла, їжу замовила, а вона ось така паршива!

катерина:

– готую я, на жаль, рідко і, на ще більший жаль, повільно. Буває, нападає бажання приготувати вкусняшку, але вожуся з цим так довго, що всі вже поїли щось інше. Але у всьому є свої плюси! мама (синові актриси артемію три роки. — прима. “антени”) так собі кухар, зате в сім’ї ніколи не буде проблем із зайвою вагою.

як відвадити нав’язливого шанувальника або набридливої людини?

ольга:

– забалакати його! наприклад, мене в таксі завжди впізнають, а це ж те місце, то внутрішній порятунок для артистів, де на 20 хвилин, що їдеш від будинку на роботу, можна піти в себе, побути в тиші, але починаються нескінченні питання, що пригнічує. Нещодавно сідаю в машину, водій мені: „ви ж з“одного разу в росії”. А є ще якісь нові проекти?”розповіла йому про шоу” гра ” і серіал, в який знімаюся. Відповіла дуже розгорнуто, а він два питання поставив — і все на тому, я подумала: ось чому так? ну-ка заберу його увагу! і до такої міри його забалакала, що цей таксист за мною більше не приїжджав, хоча возять нас найчастіше одні й ті ж люди.

катерина:

– краще бути гранично відвертою, тому що натяки і жарти не всі розуміють, на жаль. Я, коли розуміла, що людина не моя, говорила прямо: «мені з тобою некомфортно, давай більше не спілкуватися» або «ми зможемо тільки дружити».

чим відповісти на повсякденне хамство?

ольга:

– тільки не аналогічним.

Хамству потрібно посміхатися! якщо тебе кудись послали, то по-доброму відповісти: «я обов’язково туди сходжу, але, якщо вас це зацікавить, можливо, наступного разу ми з вами сходимо туди разом».

катерина:

– буквально недавно на дитячому майданчику була одна матуся, якій хотілося скандалу. Почалося все зі суперечки, хто з дітей може стояти на гірці, а хто ні, потім перейшло на хамство. У мене в такі хвилини включаються іронія і сарказм, культурно підколюють у відповідь, спілкуюся виключно на «ви» і ніколи не підвищую тон, кажу максимально спокійно.

що робити, якщо в коментарях під твоїми фото в соціальних мережах висловлюється критик?

ольга:

– з ним треба подружитися, забратися до нього в душу, а потім точково знищити! є такі люди, які мене хейтили, у одного з них запитала: “у тебе щось сталося?””чуй, не пиши мені, корова товста», — відповів він. Але я не відступила, стала розпитувати, в чому ж причина, чому людина так агресивний, і коли ми подружилися, почала вголос вимовляти його недоліки. Тобто відповіла його ж зброєю, щоб поставити людину на місце. Це не помста, а урок на майбутнє.

катерина:

– днями виставила фотографію зі зйомок, де на мене в темряві дуже красиво падає промінь прожектора, і написала, що хтось побачить в цьому кадрі більше світла, а хтось більше темряви, кожен з нас сам вибирає фарби для свого життя. І знайшовся чоловік, який на цю мою глибоку, як мені здавалося, думка залишив коментар, що він бачить на фото оселедець! це моя улюблена категорія “хамство, яке веселить”. Як на таке відповісти? ніколи не вступати в перепалку зі спробою щось довести. Я в таких випадках максимум ставлю смайлики. Класно, що ти бачиш оселедець, молодець!

як підбадьорити себе, якщо тобі чомусь не подобається ранкове відображення в дзеркалі?

ольга:

– підійти до нього і сказати: “ось що є, то і любите!»

катерина:

– пам’ятати, що без макіяжу ми в більшості своїй трохи блідіше, зате виглядаємо молодше, в цьому і є плюс!

чим розсмішити дитину, якщо він сумує або плаче?

ольга:

– як показує практика, сюсюкатися не можна, діти після цього починають на шию залазити. З ними потрібно розговорити на дорослій мові.

катерина:

– моєму синові три роки, і він проходить той етап, коли любить все за всіма повторювати, тому мені буває досить просто засміятися. Або покривлятися, надути щоки, наприклад, його це дуже веселить, або показати, як я чищу зуби — там взагалі сміх, варіантів маса.

як і чим гумор виручав вас в житті?

ольга:

– одного разу ми їздили погостювати до дітей в п’ятигорськ, а коли прийшов час відлітати в москву, мало не розрахували час і зрозуміли, що спізнюємося в аеропорт. Так поспішали по дорозі, що нас зупинив співробітник гибдд. Я відкрила вікно і почала вибачатися, розповідати, що нам терміново потрібно на літак, ми спізнюємося. І розумію, що людина мене не впізнає, популярність не спрацьовує. Починаю імпровізувати: „спізнюємося на вручення нагороди“обличчя п’ятигорська”. Можливо, “народну артистку” дадуть. Путін вручатиме!”тут інспектор очі підняв:” так куди ви їдете?””на нагородження. Урядова нагорода«, – кажу я. „почекайте, ви ж з“одного разу в росії”! давайте, удачі! ми будемо дивитися, пишаємося вами”, – відповів він і відпустив нас. На літак ми не запізнилися.

катерина:

– я за освітою модельєр-конструктор і колись шила дублянки в рідному п’ятигорську. Взагалі, це прибутковий бізнес, в якому можна дуже добре заробити навіть в маленьких містах, але зарплата була відрядна. А я шила повільно, але дуже акуратно і копітко, для мене це було свого роду творчість. У підсумку, коли всі отримували по 20-30 тисяч, я отримувала в районі 7. Але зате як хвалило мене начальство, мені довіряли найвідповідальніші замовлення, виставкові та експериментальні моделі. У підсумку я, можна сказати, сміялася над своєю зарплатою і продовжувала творити. І ще паралельно, поки шила, придумувала жарти,Тому що вже тоді грала в квк. Так що гумор супроводжував мене на всіх етапах і у всіх сферах.