Лайфхаки, які зроблять ваш манікюр довговічніше

45

Як продовжити термін служби манікюру? кілька простих порад допоможуть впоратися з цією проблемою. З деякими з них ви напевно знайомі, інші, можливо, зможуть вас здивувати.

1. Підготуйте нігті

Перед нанесенням лаку потрібно гарненько підготувати нігті. Переконайтеся, що ваші нігтьові пластини чисті і сухі. Протріть їх ватним диском без ворсу і миючим засобом на основі ацетону. Можете очистити нігті старою сухою зубною щіткою і отбеливающей пастою. Це освіжить і освіжить нігтьові пластини. Якщо ви проти ацетону, замініть його білим оцтом. Він видалить жир, який може створити бар’єр між лаком і нігтем.

2. Використовуйте бафф

Ще один ключ до довговічного манікюру – легке шліфування нігтів за допомогою баффа. Такий метод допоможе згладити всі нерівності і вм’ятини, якими б маленькими і непомітними вони не здавалися. Через невеликі виступів на нігтьової пластини часто тріскається лак. Щоб покриття трималося якомога довше, не забувайте полірувати нігті. Шліфувати їх потрібно в одному напрямку, уникаючи розшарування і тріщин. Не забудьте також підпиляти нігті, надавши їм форму, що повторює форму кутикули.

3. Слідкуйте за кутикулою

До речі, доглядаючи за нігтями, не забудьте подбати про кутикулі. Відсуньте її, використовуючи спеціальне масло і апельсинову паличку, але не обрізайте, щоб манікюр протримався якомога довше. І пам’ятайте: лак не повинен потрапити на кутикулу, так як це посприяє утворенню відколів.

4. Не струшуйте пляшечку з лаком

Активні рухи можуть привести до того, що лак почне пузиритися і тріскатися. Щоб перемішати склад, спробуйте покатати лак між долонями. Цього буде достатньо.

5. Наносите лак як професіонал

Наносите лак трьома вузькими, рівними мазками: один по центру і по одному з кожного боку. Потім зачекайте дві хвилини, перш ніж наносити другий шар. Не забувайте, чим товще шар лаку, тим більша ймовірність його відшарування.

6. Принесіть в салон свій власний лак

Якщо ви давно користуєтеся косметичними засобами одного бренду і не впевнені в тому, що в асортименті салону присутні лаки вашого улюбленого виробника, просто принесіть лак з собою. В цьому немає абсолютно нічого незвичайного.

Любите гель-лак? тоді трохи довше потримайте нігті під ультрафіолетовою лампою. Це не гарантує на 100% довговічний манікюр, але чисто теоретично збільшення часу має зіграти вам на користь. Тільки будьте уважні! за деякими дослідженнями, велика кількість ультрафіолетового світла може привести до раку шкіри. Зверніть увагу, коли мова йде оманікюре гелем і шелаком, діє одне і те ж правило: для досягнення максимального результату лампа для полімеризації повинна бути тієї ж марки, що і лак.

8. Скажіть ” ні ” швидковисихаючим засобам

Незважаючи на привабливу ідею швидковисихаючого лаку, нейл-експерти радять триматися від нього подалі. Такий лак сушить нігті, викликає відколи, лущення, розшаровування і ламкість. Якщо ви хочете мати здорові нігтьові пластини, відмовтеся від засобів з ацетоном, крім рідини для зняття лаку.

9. Уважно вибирайте крем

Косметичні засоби, якими ми мажемо руки, можуть завдати серйозної шкоди манікюру. Наприклад, спирт в антисептиках роз’їдає верхнє покриття і призводить до того, що його колір стає тьмяним і бляклим.відлущуючі засоби (лосьйони і скраби) також швидко роз’їдають лак. Якщо лосьйон має отдушку, значить, він містить спирт, що призводить до висихання і потертостей.

10. Не замочуйте руки у воді

Після завершення манікюру тримайтеся подалі від води. Коли ви мочите руки, нігті вбирають воду, і їх природна форма розширюється. Потім, при випаровуванні води, ніготь стискається назад, в результаті чого лак сколюється і тріскається. Тому, якщо ви хочете помити посуд, краще надіньте гумові рукавички.

11. Приховайте недоліки блискітками

Якщо пройшло вже кілька днів, і ви помітили, що манікюр відростає або починає сколюватися, замаскуйте цей простір блискітками. Приховайте відросло гель, покривши підставу нігтів глітером, створюючи ефект омбре. Це найкращий спосіб відвернути увагу від відколів або неідеального манікюру. Крім того, такий дизайн виглядає симпатично і значно «продовжить життя» гель-лаку.

Красивий манікюр, який тримається цілий тиждень – або навіть довше) – це реальність! просто доведеться витратити на нього трохи більше часу. Почніть з підготовки нігтьової пластини (привіт, баффінг) і використовуйте правильні засоби і техніки для фарбування (ключовий момент – тонкий шар лаку). Ну, і не забувайте користуватися рукавичками, якщо раптом вирішите зайнятися прибиранням.