Як вибрати тканинні ролети

7-4-2020

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж вибрати тканинні ролети на вікна. Великий вибір тканин дозволяє підібрати варіант на будь-який смак. Але, насправді, існує безліч нюансів, які потрібно враховувати для того, щоб конструкція Ідеально поєднувалася з інтер’єром кімнати. Існують загальні правила, які дозволять вам зробити правильний вибір. Ми розглянемо основні рекомендації щодо вибору рулонних штор. Та ми все ж таки порадили би Вам звернутися до фахівців за посиланням ролеты тканевые

Як вибрати тканинні ролети на вікна

В першу чергу, зверніть увагу на поєднання забарвлення тканини з кольором шпалер. Якщо стіни в кімнаті однотонні, то можна вибрати полотно строкатих відтінків і більш насичених кольорів. Добре, якщо малюнок на тканині повторює оббивку меблів. Для кухні світлих відтінків підійдуть яскраві принти, Квітковий орнамент або яскраві однотонні полотна. Краще віддати перевагу світлим тонам, щоб приміщення візуально здавалося більше.
Забарвлення тканинних ролет повинна добре гармоніювати з окремими елементами декору. Але візерунок полотна не повинен повторювати орнамент шпалер. Для невеликої кімнати не варто вибирати ролети з важких щільних тканин, краще віддати перевагу напівпрозорим полотнам, які будуть робити інтер’єр легким і наповнить приміщення сонячним світлом.

Колір тканинних ролет

Відтінок полотна повинен бути на кілька відтінків темніше або світліше стін, інакше декор вікна зіллється із загальною колірною гамою кімнати. При виборі тканин з смужкою враховуйте те, що горизонтальні смуги візуально розширять приміщення, а вертикальні “піднімуть” стелю. Полотно синього, фіолетового і блакитного кольору зробить кімнату “прохолодніше”, а помаранчеве, жовте і червоне, навпаки, “тепліше”. Це варто враховувати при виборі тканинних ролет на вікна з Північної або південної сторони.

Тканинні ролети для різних кімнат

При виборі такої світлозахисної конструкції на кухню, слід звернути увагу на наступні характеристики:

  1. Стійкість до впливу сонячних променів. Тканина повинна бути якісною і досить щільною, щоб зберігати свій первісний вигляд якомога довше.
  2. Стійкість до підвищення вологості. Такий ефект виробники тканинних ролет досягають використанням спеціального просочення, яка відштовхує пил і воду.
  3. Стійкість до перепадів температури.
  4. Достатня світлопроникність.

Для кухні підійдуть тканинні ролети яскравих кольорів, які гармонують з кольором стін. Сучасним рішенням буде використовувати полотно з фотодруком. Так ви зможете зробити свою кухню затишною і оригінальною.
Тканинні ролети для спальні повинні привносити в інтер’єр атмосферу затишку і комфорту. Краще віддати перевагу щільним тканинам, які будуть в достатній мірі затемнювати кімнату. Відмінним варіантом для спальні будуть тканинні ролети з сучасної тканини блекаут. Вона, практично, повністю блокує сонячні промені, створюючи ефект “ночі”.
Ще один тип конструкції, що ідеально підходить для спальні-ролети “день-ніч”. Завдяки поєднанню смуг тканини різної щільності, які переміщаються по відношенню один до одного, можна створювати необхідний ступінь затемнення в будь-який час доби.

Для дитячої кімнати також широкий вибір тканин і фактур. Ви можете замовити тканинні ролети з фотодруком. На полотно наносяться будь-які принти, які стануть гідною прикрасою дитячої. Найчастіше це зображення героїв улюблених дитячих мультфільмів і казок.
Вибираючи тканинні ролети в якості декору вікна, звертайте увагу на щільність тканини, поєднання кольору полотна і меблів, а також функціональне призначення кімнати. Серед безлічі сучасних сонцезахисних систем ви обов’язково знайдете оптимальний варіант для свого будинку.