Не почув будильник: вчитель проспав 1 вересня і розлютив батьків школярів

59

Одна із загальноосвітніх шкіл нижнього тагілу напередодні нового навчального року прийняла до своїх лав перспективного молодого фахівця олександра алексєєва. Його відразу ж призначили на посаду класного керівника 2 «а» класу. З першого навчального дня в обов’язки 21 — річного молодого чоловіка повинні були входити не тільки проведення необхідних уроків, а й курирування школярів на всіх заходах навчального закладу-в тому числі і лінійці на честь дня знань. Ось тільки вчитель зі своїм завданням не впорався – він проспав перше вересня. Відкривши очі в важливий день, вчитель побачив десяток гнівних повідомлень в батьківському чаті.

Покарання послідувало негайно-чоловіка відсторонили від класного керівництва, але звільняти зі школи все-таки не стали. Замість цього він написав пояснювальну, після розгляду якої директор прийме відповідне рішення.

” дітям тільки не кажіть вашу причину відсутності. А то вони вирішать, що і їм можна проспати і це нічого страшного», — написала в загальному чаті одна з розсерджених мам другокласника.

Педагог розповів: він проспав через те, що сильно перенервував і не розрахував свої сили — до пізньої ночі готував роздатковий матеріал для школярів і заснув прямо за робочим столом. Будильник він не почув – так міцно спав.

«всі ми люди, але якщо людина планувала працювати з дітьми і далі, такого не можна було допускати. Це моя думка”, – розповів журналістам директор школи дмитро язовських.

Відомо, що відсутність класного керівника на настрій дітей ніяк не вплинуло. Свято другоклашкам провів інший педагог.

Тепер алексєєву запропонували роботу, на яку проспати буде практично неможливо. Так, до кінця поточного навчального року молода людина буде постійним вихователем групи продовженого дня.

Як відомо, заняття на продовженці починаються ближче до обіду — так що шансів прокинутися вчасно і переступити до роботи в бадьорості у вчителя з нинішніх пір значно більше.

Олександр вже вибачився не тільки перед керівництвом, а й перед батьками учнів.

” сталася дурна ситуація. Я не прийшов з тієї причини, що не чув будильників і ваших дзвінків. Вибачте, будь ласка, я обіцяю надолужити це упущення. Дякую за увагу», — написав у чаті вчитель.

Рішення дати алексєєву другий шанс було прийнято на спеціальному позаплановому засіданні комісії з етики. Дмитро язовських розповів, що проштрафившемуся педагогу призначать наставника. Педагога-початківця пошкодувала начальниця управління освіти нижнього тагіла тетяна удінцева. Чиновниця змогла переконати колег у тому, що вчитель заслужив розуміння і другий шанс, а також висловила надію, що цей досвід багато чому його навчив. Принаймні, більше він подібної помилки не зробить.

«викладачеві винесено зауваження, за ним закріплений наставник. Тепер він буде працювати вихователем в групі продовженого дня. Робота начебто педагогічна, але в той же час не з 8 ранку. Комісія порахувала, що це не тягне на звільнення. У перспективі він зможе повернутися до викладання, ми будемо уважно за ним дивитися. Треба ж повернути довіру батьків, вчителів, а найголовніше — дітей, а це буде складно зробити. Все залежить від нього”, – пояснив директор школи номер 100.