Зелені млинці зі шпинатом і сиром

74

Добрий день. Весняне сонце радує нас, і в масляну хочеться крім оладок чогось яскравого. Пропоную приготувати зелені млинці зі шпинатом і сиром. Вони порадують вас своїм оригінальним смаком і незвичайним кольором. Яскраві шпинатні млинці будуть оригінально виглядати і прекрасно прикрасять ваш святковий стіл! отже, приступимо.

Інгредієнти

Рідини в млинцеве тісто всього треба 350 мл, це не обов’язково як у мене молоко + вода, це може бути тільки молоко, або ж кефір + мінералка. На ваш розсуд.

Шпинат бажано брати свіжий, заморожений не дасть такий яскравий зелений колір.

Щоб млинці були більш корисні, які можна їсти при пп, замість білого борошна вищого сорту можна використовувати цільнозернову.

Для начинки знадобиться:

  • вершки 15% (або сметана) – 200 мл;
  • сир-180 г (типу філадельфія);
  • сіль, спеції – за смаком.

У цьому рецепті я використовувала крем-сир, але його можна замінити на ніжний протертий сир, без крупинок. Або ж підійде будь-який розсольний сир, наприклад, фета, здоров’я, адигейський.

Вихід:

З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 12 млинців. У вас може бути більше або менше — залежить від товщини самих млинчиків і діаметра сковороди.

Як приготувати шпинатні млинці

  1. листя шпинату промийте під проточною холодною водою, струсіть, щоб прибрати всю вологу. Відріжте хвостики і щільні стебла.
  2. складіть в чашу блендера, налийте 4 столові ложки рослинної олії і подрібніть до пастоподібного стану.
  3. у глибокій мисці змішайте 3 яйця, цукор, сіль. Додайте молоко і знову перемішайте. Можна збивати міксером, я користуюся звичайним віночком.
  4. відміряйте 200 г борошна і просійте в яєчно-молочну суміш. Замісити однорідне тісто без грудочок.
  5. додайте подрібнений шпинат.
  6. тепер тісто треба довести до потрібної нам консистенції. У мене пішло 120 мл води. При приготуванні я всі інгредієнти зважувала, тому пропорції вказані точні. Якщо у вас виходить інша консистенція тесту, то це причина не в поганому рецепті, а борошно інша, яйця іншого розміру і т.д. Регулюйте, додаючи рідину, щоб вийшло тісто як густі вершки.
  7. тісто відставити на 20 хвилин, щоб борошно набухла і виділився глютен. Тільки після цього можна приступати смажити млинці.
  8. попередньо нагрійте сковороду і змастіть рослинним маслом. Змащувати досить тільки перший раз.рекомендую придбати спеціальну сковороду для млинців, на ній точно нічого не прилипне, а за рахунок відсутності високих бортиків, млинці легше перевертати.
  9. наберіть тісто ополоником і рівномірно розподіліть по гарячій сковороді. Обсмажуйте з двох сторін на середньому вогні до готовності. Коли перевертати? дивіться, коли тісто перестане бути глянцевим, а млинець стане матовим. Робіть це акуратно, за допомогою лопатки, а не руками.
  10. тепер приготуємо начинку. Збийте вершки до стану пишної маси, додайте сир. Вийде щільний крем-чіз. Раджу довести масу до смаку, посолити, додати подрібнений кріп або інші спеції, приправи.
  11. розподілити крем на остиглий млинець і згорнути рулетиком.або ж складати стопкою, промазуючи кремом. Такий закусочний торт зі шпинатних млинців я вперше спробувала в ресторані “пузата хата” , і мені сподобалося.

Ось такі яскраві красиві вийшли зелені млинці зі шпинату з сирною начинкою. Їх можна подавати до чаю або як самостійну закуску. Смак шпинату зовсім не відчувається, він тільки надає колір. Тому смакові добавки у вигляді червоної ікри, скибочок сьомги або горбуші сюди будуть дуже до речі. Приємного апетиту! готуйте із задоволенням, пишіть в коментарях як у вас вийшло і які начинки вам сподобалися.