Друге народження: зірки, яким вдалося вийти з коми

66

Практично кожен, у кого був страшний досвід коми, виходить з неї «іншою людиною». Для одних кома стає благословенням, для інших — шансом почати з чистого аркуша, а у третіх і зовсім з’являються нові здібності. Пропонуємо вашій увазі історії селебов, що побували на волосині від смерті, але дивом вийшли з коми і повернулися до активного життя.

холлі беррі , будучи ще зовсім юною актрисою, знімалася в серіалі «живі ляльки». Одного разу прямо на знімальному майданчику вона відчула нездужання, а в лікарні впала в 7-денну кому. Холлі був поставлений невтішний діагноз-діабет 2 типу. Дівчина до останнього не могла усвідомити, що це не жарти і не помилка лікарів, адже у неї не спостерігалося ні симптомів, ні зайвої ваги — хіба що колись в початковій школі.

Як з’ясувалося пізніше, перші тривожні дзвінки прозвучали якийсь час назад. Протягом декількох місяців актриса відчувала себе розбитою, їй не вистачало сил навіть на те, щоб вранці приготувати собі сніданок.

«діабет зловив мене зненацька, — згадувала потім беррі. – ніхто з моєї сім’ї не страждав від нього, і я була впевнена, що відрізняюся відмінним здоров’ям! в останні тижні зйомок я була настільки завантажена, що не вистачало часу навіть на те, щоб вибігти в магазин за шоколадкою. У підсумку рівень глюкози став критично низьким, і я впала в кому».

У 2001 році шерон стоун була госпіталізована в критичному стані з субарахноїдальним крововиливом в мозок (одна з форм інсульту, — прим. Woman.ru). Лікарі не зуміли відразу поставити правильний діагноз, через що актриса впала в 9-денну кому. Субарахноїдальний крововилив-одна з найважчих форм порушення мозкового кровообігу, і якщо не виявити його відразу, все може закінчитися плачевно.

На момент, коли медики виявили проблему, шерон вже втратила 18% маси тіла. Через 11 років стоун дала велике інтерв’ю, в якому розповіла про пережитий досвід: «коли це сталося, все, що я відчувала, — нестерпний біль в потилиці. Це було так боляче, що я впала і втратила свідомість. Після коми моє життя перестало бути колишнім: я не боюся смерті і намагаюся донести до людей, що треба насолоджуватися кожним моментом життя, адже ніколи не знаєш, що станеться завтра».

елізабет тейлор у своїй автобіографії писала:»кома — мій природний стан”. Звичайно, це метафора, проте все ж актриса знала, про що говорила: вона впадала в кому двічі. У 1960 році під час зйомок у фільмі «баттерфілд, 8», за роль в якому вона отримала «оскар», зірка підхопила двостороннє запалення легенів. Хвороба прогресувала настільки стрімко, що привела до зупинки серця. Журналісти поспішили необачно розтрубити про те, що актриса раптово померла, проте медики в буквальному сенсі слова витягли тейлор з того світу.

Річард бертон, який грав з елізабет в наступному її фільмі «клеопатра», був упевнений, що нагороду вона отримала не за талант, а тільки тому, що перебувала в комі. “вперше чую, щоб” оскара» давали за вдало проведену трахеотомію”, — пожартував бертон. Актриса парирувала: “невже ви думаєте, що я цього не знаю?”бартон був вражений дотепністю елізабет. Саме після цього гірко-жартівливого діалогу між ними зав’язався роман. Актор був одружений і не поспішав розлучатися. Коли тейлор зневірилася якось вплинути на ситуацію, вона прийняла смертельну дозу снодійного і впала в 3-денну кому. Їх скандальний зв’язок привернув увагу ватикану, де було видано офіційну заяву про те, що вчинок елізабет — не що інше, як «еротична нестійкість».

Однак актриса свого домоглася: бертон кинув дружину і дочок, а потім одружився з нею. Шлюб тривав 10 років. Однак рівно через рік після розлучення пара знову, повторно поєднувалася шлюбом. Рішення виявилося невдалим, і союз тривав всього рік: елізабет подала на розлучення через алкогольну залежність чоловіка.

У 2012 році життя джорджа майкла перебувала на волосині через серйозне запалення легенів. Протягом декількох тижнів співак відмахувався від цілого букета симптомів-температури, прискореного пульсу і втоми. “три тижні я відчував себе огидно, але продовжував виступати, поки в один прекрасний день мені не стало зовсім погано, — розповідав пізніше покійний нині співак. -у якийсь момент я сказав, що мені треба прилягти на півгодини, і… Більше нічого не пам’ятаю». Три тижні він перебував у комі, а ще два — проходив реабілітацію.

Джорджу довелося заново вчитися ходити, тому що м’язи ніг швидко атрофувалися. За його власними словами, він відчував себе “немічним старим”. Дивовижний факт: прокинувшись, співак заговорив на… Західно-англійському діалекті! “коли я прокинувся, то, за словами медсестер, заявив їм, що я король! – сміявся майкл. – причому сказав я це на діалекті. Всі тут же почали турбуватися, а чи не увійшов я той нечисленний відсоток людей, які після коми починають розмовляти іншою мовою. Але з часом все нормалізувалося і ніяк не позначилося на моїй творчості». (прима. Woman.ru: синдром іноземного акценту-рідкісне захворювання, яке розвивається в результаті інсульту, серйозних травм голови або мігрені).

У грудні 2013 року міхаель шумахер , катаючись на гірських лижах, впав, втративши рівновагу, і вдарився головою об камінь, що призвело до крововиливу в мозок. Щоб зупинити набряк, медики ввели спортсмена в 6-місячну штучну кому.

З вересня 2014-го він відновлюється на своїй віллі в швейцарії, проте про його самопочуття мало що відомо: сім’я намагається не коментувати стан міхаеля. З тих пір як сталася трагедія, багато спекулюють на темі здоров’я гонщика. Раз у раз з’являються нові дані, згідно з якими шумахер давно на ногах — просто не хоче привертати увагу громадськості, поки повністю не відновився. Однак президент формули – 1 спростував цю інформацію, заявивши, що не треба годувати публіку помилковими надіями: в іншому випадку він подасть до суду за наклеп на видання, яке опублікувало ці відомості.

Через 8 років після отриманої травми міхаель «за словами його близького друга,» як і раніше бореться”, але не прикутий до ліжка, а вже може сидіти в кріслі. Однак спортсмен не може говорити, так як м’язи його обличчя атрофувалися.

За 6 тижнів до смерті курт кобейн впав у кому: музикант прийняв з десяток таблеток транквілізатора, запивши шампанським, поки його дружина, нічого не підозрюючи, спала.

«я ніколи йому не зраджувала, — пізніше зізналася кортні лав. – але одного разу замислювалася про це. Мені здається, що курт намагався накласти на себе руки саме через це: він все відчув». Кортні також стверджувала, що знайшла передсмертну записку, вміст якої, однак, розголосу зраджувати не стала. У лікарні кобейну промили шлунок, але музикант так і не вийшов з коми. Журналісти поспішили заявити про його смерть. Однак наступного ранку курт прийшов до тями і спішно покинув заклад.

рейчел білсон у підлітковому віці, за її словами, дружила “з сумнівними особистостями”. Чи була вона важкою дитиною? “я любила відриватися ночами безперервно, пити коктейлі і взагалі добре проводити час. Але в 14 років цей спосіб життя мало не привів до моєї смерті, після чого я задумалася: а чи тих друзів вибрала?» – зізнавалася актриса в одному інтерв’ю. Якось після тусовки компанія школярів попрямувала в автомобільну подорож по тихоокеанському узбережжю. П’яний хлопець, який був за кермом, не впорався з керуванням, результатом чого стало лобове зіткнення з вантажівкою. На щастя, ніхто не загинув, проте білсон знепритомніла після того, як осколок скла встромився їй в голову, а потім впала в 2-денну кому.

” з тих самих пір у мене почалися проблеми з довгостроковою пам’яттю. Наприклад, іноді друзі запитують: “а ти пам’ятаєш, як ми…?”ні, я не пам’ятаю! але аварія розставила все на свої місця: я перестала спілкуватися з тими хлопцями».