Ангел з репутацією великої стерви: як зарозуміла ставка на красу поховала кар’єру лінди євангелісти

49

Котячі очі, високі вилиці, які в своїй ідеальності могли посперечатися тільки з мішель пфайффер, вузьке, породисте обличчя — той самий золотий перетин — ідеал. Та вся лінда євангеліста була схожа на еталон. Мірило всього досконалого, що виставляється в паризькій палаті мір і ваг.

Де б і в який час не з’являлася зірка світових подіумів, від неї не можна було відвезти око. Розкішним бонусом до цієї досконалої зовнішності йшла ще й неймовірна універсальність як моделі. Вона могла з успіхом представляти як брутальні, звірині образи roberto cavalli, так класичні варіанти ralph lauren і chanel.

Harper’s bazaar, vogue, l’officiel, marie claire – за свою кар’єру вона з’явилася на більш ніж 600 обкладинках в образах класичної мадемуазель, tomboy, рудоволосої бестії, дами-квін і багатьох інших.

Дизайнери говорили: «вона — як порожній полотно, на ньому можна намалювати що завгодно, вона може втілити і зіграти будь-який образ». Заради лінди глянцевий істеблішмент не скупився на приватні джети трансатлантичних перельотів, безмежні гонорари і закривав очі на скандали за участю моделі, які раз у раз спливали в пресі.

І звідки в цій дівчинці з простої сім’ї було стільки впевненості в собі? звичайно, вона з раннього дитинства розуміла, що магічно красива. Бачила це в захоплених очах оточуючих. Вже в 15 років сама подала заявку на участь в місцевому конкурсі краси miss teen niagara, де її і помітив один зі скаутів агентства elite, запропонувавши дівчині підписати контракт і переїхати в нью-йорк. Але ось парадокс! – у сша спочатку її кар’єра не задалася.

Нью-йоркський філія elite, не знаючи, що робити з дівчиною з такою нетиповою зовнішністю, перевів її в париж з метою мінімізувати свої витрати. І ось тут канадці відразу посміхнулася удача: у французькій столиці вона познайомилася з президентом агентства джеральдом марі.

Точніше познайомилися вони ще в 1980-ті в сша, і тоді впливовий бос поділився з юною німфеткою своєю візиткою, але передзвонити йому вона вирішила тільки кілька років по тому. Джеральд в той момент зустрічався з австралійською моделлю лізою рутледж, яка якраз народила йому дочку. Однак дитина не втримав його в сім’ї, пристрасть до» ангела світових подіумів ” виявилася сильнішою.

Набагато пізніше магнат зрозуміє який, за його словами, «великою стервою» виявилася його обраниця, але це буде потім. У 1987 році пара одружилася, і новонароджену дочку джеральда лінда називала своєю дочкою. Саме цей шлюб дозволив починаючої моделі скакнути відразу на подіумний олімп. Марі підключив весь свій вплив, всі зв’язки, щоб ім’я його дружини було вписано в виш-листи всіх відомих видань і показів. Десь доводилося “дотискати” дизайнерів, умовляннями і впливом просуваючи лінду вперед, але зате коли огранювання благовірної отримала гідну розкішну стати, допомога чоловіка їй більше не була потрібна.

Шлюб проіснував 6 років, і то багато в чому завдяки терпінню марі. Адже лінда свій колишній спосіб життя міняти не збиралася. Епоха кокаїнового шику, вечірок, що починаються вже в салоні приватних літаків, party на таких же приватних островах, шанувальників, які кидали до її ніг коштовності, дуже подобалася дочки канадського менеджера і домогосподарки. Тим більше, коли як не зараз було використовувати свою молодість як головну козирну карту?

” чоловік у мене ще буде не один, а ось краса триватиме не так довго!”- зовсім якось по-житейськи просто міркувала євангеліста.

У 1990-ті, коли косметологія ще не зробила такий ривок вперед, а моделі могли з’являтися на мові подіуму максимум до 30 років, «золотої п’ятірки супермоделей» хотілося їсти цей світ такою ж золотою ложечкою. До речі, всі інші з тієї плеяди-кейт мосс, наомі кемпбелл, сінді кроуфорд, крістін тарлінгтон у підсумку, в тій чи іншій мірі, свій статус красунь зберегли, «чорну пантеру ” досі ніхто не може потіснити на подіумі, а ось та, хто завжди робив ставку тільки на свою звабливість, втратила її неймовірно швидко.

Хтось говорив, що причиною став знову ж перший чоловік євангелісти, у якого були проблеми з наркотиками і який підсадив на них модель. Це заборонені речовини згодом спровокували проблеми з щитовидною залозою, які призвели до того, що євангеліста, цей недосяжний жіночий ідеал, почала «пухнути» на очах, перетворюючись на канадську домогосподарку.

Інші звинувачують у всьому експерименти зі стовбуровими клітинами, які супермодель одна з перших почала застосовувати на собі. А можливо, причина в тому, що, на відміну від повернених на спорті наомі і сідні, євангеліста завжди ненавиділа спорт. І за роки інтенсивної експлуатації і нехтування фізавантаженнями тіло їй ось так помстилося.

І як тут не згадати її знамениту фразу: «менше, ніж за 10 тисяч доларів я з ліжка не встану»? вона в тому числі і про те, що лінда завжди вважала себе вище зусиль, які потрібно робити для підтримки краси.

Але і тут красиве тіло відповіло їй протестом, неначе чинило опір не хотіло, щоб лінда ставала матір’ю. Після розлучення євангеліста закрутила роман з актором кайлом маклахленом. Від зірки серіалу “твін пікс” вона хотіла народити дитину, але стався викидень на пізньому терміні. Це стало тією точкою, яка призвела до фіналу їхніх стосунків.

Про те, що між ними все скінчено, кайл дізнався з газет, коли одного разу побачив там фото моделі з воротарем національної збірної, під заголовком: «лінда євангеліста і фаб’єн бартез — найспекотніша парочка літа». На цей раз супермодель була готова на багато — і на зречення від кар’єри, і на народження дитини, але на 6-му місяці вагітності у неї знову стався викидень.

Лінда вже не сподівалася на те, що коли-небудь зможе стати матір’ю, як раптом недовгий роман з мільярдером франсуа анрі піно в 41 рік привів до того, що тест на вагітність показав дві смужки. Але обранець євангелісти одружився не на ній, а на актрисі сальма хайєк, з якою познайомився майже в той же час. Більш того, і пізніше, мільярдер не визнавав свого батьківств, поки модель не подала на нього до суду. Зробити це її змусило похитнулося матеріальне становище.

Євангеліста навіть п’ять років тому хотіла повернутися в професію для чого зважилася на кріополізірованіе. Але косметична операція призвела до ускладнень, і жирові клітини замість того, щоб зникнути, навпаки стали збільшуватися.

” сьогодні я зробила великий крок до виправлення помилки, від якої страждала і яку зберігала в собі більше п’яти років. Моїм фоловерам, які задавалися питанням, чому я не працюю, поки кар’єра моїх ровесниць процвітає, відповідаю: причина в тому, що я була жахливо спотворена процедурою апаратної ліпосакції zeltiq coolsculpting, ефект від якої був прямо протилежний обіцяному. Стан не тільки позбавив мене засобів до існування, але і занурив в глибоку депресію і глибоке огиду до самої себе. Через це я стала відлюдницею, самітницею», — розповіла супермодель.

Євангеліста заявила, що подала до суду на клініку, в якій їй проводили процедуру і має намір отримати значну компенсацію. Скоріше за все, євангеліста його виграє, але колишньої краси їй вже не повернути.