Дизайн дитячої кімнати

12-11-2020

Коли батьки облаштовують дитячу кімнату, перед ними постає непросте завдання. Адже потрібно врахувати багато нюансів і створити затишний простір, який дитина полюбить. У цій статті ми зібрали прості правила, яким, на наш погляд, повинен бути правильний дизайн дитячої кімнати. Як розподілити простір, які меблі використовувати, як міняти інтер’єр у міру дорослішання дитини? ми відповімо на всі ці питання і покажемо наочні приклади красивих дитячих кімнат. Більш докладну інформацію можна отримати за посиланням дизайн дитячої кімнати

Який повинен бути дизайн дитячої кімнати, щоб дитина її любила?

По-перше варто відзначити, що інтер’єр дитячої кімнати буде впливати на дитину, на його розвиток і настрій. Звичайно, дуже важливо, щоб в дитячій був зручний стіл для школяра, місце для ігор малюка, ліжко і шафа. Але чи буде дитина любити свою кімнату залежить і від інших факторів. Ми виділили з них 4 основних.

1. Дизайн дитячої повинен дарувати свободу.

Свободу рухів і творчості. Адже це чудово, коли дитина має простір для ігор і можливість втілювати свої ідеї без страху, що його тут же одернуть. Що це означає на практиці?

Краще відмовитися від громіздких предметів меблів на користь, наприклад, просторого килима для ігор на підлозі. Ось приклад дитячої в скандинавському стилі, де багато світла і місця для ігор.

Для того, щоб зайвий раз не обмежувати дитину, не використовуйте дорогі і мазкі оздоблювальні матеріали, тендітні меблі та інше, до чого потрібно ставитися з особливою дбайливістю.

Ви рідше будете говорити» склади свої іграшки на місце”, якщо на рівні дитячого зростання будуть зручні короби для їх зберігання.

А щоб не забороняти малювати на стінах, можна перетворити одну з них в грифельну дошку.

Встановіть такі меблі, щоб дитина могла сама дотягнутися до всіх полиць і застелити своє ліжко.

Така дитяча кімната – це не тільки місце для ігор і сну дитини. Це його особистий простір і зона відповідальності. У ній він буде відчувати себе самостійним.

2. Дизайн дитячих кімнат повинен бути завжди за віком дитині.

Не таким, в якому йому було цікаво в минулому році, а тепер уже ні, не на виріст, а саме за віком. І це не означає, що як тільки дитина підросла, потрібно терміново робити ремонт. Можна обійтися меншими витратами. Як саме?

Вибираючи обробку для стін, віддавайте переваги світлим, нейтральним матеріалами. Навіть якщо ви пофарбуєте стіни в білий або сірий, інтер’єри дитячих кімнат ніколи не будуть нудними, адже ви можете розставити яскраві акценти. А велика кількість іграшок та інших дитячих речей привнесуть ще більше фарб. Через кілька років вам потрібно буде купити нове ліжко, змінити постери або декор, але не колір стін. Це зробити простіше і швидше. Такі стіни можуть прикрасити інтер’єр дитячої, наприклад, в стилі кантрі.

Використовуйте меблі-трансформер, яка регулюється під зріст дитини.

Також стане в нагоді багатофункціональна меблі. Наприклад, комод для іграшок з часом може стати туалетним столиком.

3. Якщо дизайн дитячої для хлопчика, то він повинен бути до смаку дитині.

Це може стати цікавим експериментом для батьків, коли вони дозволять дітям вибирати оформлення своєї кімнати. Причому без обмежень, що ” це швидко набридне» тощо. Так, можливо і набридне, але дитина все одно швидко виросте, в кімнаті знову будуть проводитися зміни. Так чому б не дати йому таку свободу. Що саме може вибрати дитина?

Оздоблювальні матеріали та меблі-це важливі елементи інтер’єру, які вимагають значних вкладень. Тому батьки можуть запропонувати лише кілька схвалених варіантів на вибір дитини.

А ось колір текстилю і декоративні елементи цілком можна залишити на його смак. Дитина може вибрати форму світильників, яка йому подобається, постери тощо.

1 додайте в дизайн дитячої кімнати родзинку, те, що особливо подобається дитині. Наприклад, дизайн дитячої для дівчинки може прикрасити балдахін, гірлянда або великий ляльковий будинок. А хлопчикові може сподобається космічне пано або ліжко у формі машини.

Вас може приємно здивувати вибір дитини, а він в свою чергу буде відчувати причетність до оформлення своєї спальні, буде любити і берегти її.

4. І нарешті останній пункт-це гігієна.

Часто батьки починають оформляти дизайн дитячої саме з нього, і він правда важливий. Однак з урахуванням попередніх факторів це можна зробити набагато грамотніше. Інтер’єр дитячої кімнати повинен бути безпечним, розвиваючим, зручним. У цій кімнаті дитина повинна відчувати себе комфортно в усіх відношеннях, коли грає, спить, вчитися або займається хобі. Що для цього потрібно?

Матеріали меблів і обробки повинні бути екологічними і безпечними. Найкраще використовувати дерево, пробку, якісну фанеру, натуральні тканини і кераміку. Скло і метал не повинні мати гострих кутів.

Важливо мати правильно освітлення: для маленьких дітей воно повинно бути більш розсіяне, а для школярів – більш яскраве. До слова, обов’язково потрібно встановити додаткове світло над робочим столом.

Кімната повинні бути легкою в прибиранні і провітрюванні.

Маленькі діти часто чогось бояться. Встановіть нічник, уникайте різких контрастних зображень на стінах, які можуть лякати вночі, тощо.

Важливо, щоб робоче місце дитини відповідало ергономічним вимогам: висота стільця, столу, з якого боку падає світло. Це вбереже поставу і зір дитини.

Саме така кімната подарує відчуття фізичного та емоційного комфорту. Ми розглядаємо цей важливий пункт останнім, оскільки так легше втілювати всі ці обов’язкові вимоги, дивлячись на дитячу кімнату очима своєї дитини. Адже саме так можна облаштувати кімнату, яка буде подобатися малюкові. А як облаштувати зручну дитячу маленької площі?

Як облаштувати маленьку дитячу?

Врахувати всі нюанси, щоб дитяча кімната фото була оформлена грамотно, особливо непросто, якщо вона маленька. Але це можливо. Перш за все, постарайтеся зберегти простір. Заради цього можна пожертвувати габаритами меблів і підлоговими нішами для зберігання речей. Також можна зробити ще дещо.

Вибирайте меблі трансформер або складні меблі.

Використовуйте по максимуму всі можливі місця зберігання: в нижній частині ліжка, стельові антресолі тощо.

Дотримуйтесь зонування, щоб було розмежування між місцем для ігор, навчання і відпочинку. Наприклад, використовуйте точкове додаткове світло і компактні дитячі двоярусні конструкції. До речі, діти дуже люблять ліжка-горища.

Якщо в кімнаті двоє і більше дітей, то бажано, щоб у кожної дитини була своя особиста зона. Для цього також існують цікаві меблеві конструкції.

Встановіть шафи з розсувними дверцятами і з меншою глибиною, наприклад, не 60 см, а 40.

Використовуйте підвіконня як корисний простір.

Дивлячись на дизайн дитячої кімнати (фото вище) видно, наскільки красивими можуть бути ці інтер’єри. А ви можете створити свій власний неповторний дизайн дитячої кімнати, який буде радувати вашу дитину довгі роки.